Išbandykite šį koldūnų receptą! Ypač skanu su kalakutiena.
Sudėtis:
600 g miltų
200 ml kefyro
1 kiaušinis
1 šaukštelis sodos
500 g maltos mėsos
1 svogūnas
4-5 skiltelės česnako
krapai
druska
pipirai
lauro lapeliai
Gaminimas:
Pradėkite nuo tešlos. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite šiek tiek šiltą kefyrą. Pridėkite dalį sodos, gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių ramybėje.
Tuo metu nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite krapus, prieš tai pašalinę stiebus. Sudėkite į kefyro masę ir išmaišykite.
Palaipsniui supilkite miltus. Tešlą minkykite rankomis.
Apvyniokite tešlą rankšluosčiu ir palikite stovėti 20 min.
Pabarstykite maltą mėsą druska, maltais juodaisiais pipirais, suberkite susmulkintus svogūnus ir česnako skilteles. Iš anksto užvirkite maždaug 50 ml vandens su pora laurų lapų.
Kai šiek tiek atvės, supilkite tirpalą į maltą mėsą ir kruopščiai išminkykite. Aštrus aromatas sustiprins skonį ir suteiks įdarui sultingumo.
Pailsėjusią tešlą minkome dar kartą. Šįkart kočiojame ant kieto paviršiaus. Jums patogiu būdu iš tešlos išpjaukite apskritimus.
Iš maltos tešlos drėgnais delnais suformuokite rutuliukus ir dėkite juos į tešlos apskritimus. Uždenkite galus.
Koldūnus virkite pasūdytame vandenyje kartu su keliais lauro lapeliais. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 5-7 minutes.
Koldūnus galite patiekti su padažu. Ištirpinkite sviestą, pridėkite susmulkinto česnako ir maltų pipirų.
Skanaus!