Cukinija ir avižiniai dribsniai – tai derinys, kuris atrodo tikrai neįprastas. Žinoma, sultingų cukinijų tikrai nepjaustysime tiesiai į lėkštę su koše! Vis dėlto, iš šių maisto produktų tikrai galėsime pasigaminti ypatingo skonio blynelius. Būtinai išbandykite!
Iš pradžių ruošiausi gaminti įprastus cukinijų blynelius, tačiau dėl force majeure buvau priversta pakeisti planus. Laimei, į cukinijų masę galima įmaišyti pačių įvairiausių produktų, o rezultatas gali tikrai maloniai nustebinti. Cukinijų ir avižinių dribsnių blyneliai tikrai pranoko mano lūkesčius!
Jums reikės:
- 1 didelės cukinijos
- 70 g kietojo sūrio
- 3 kiaušinių
- 1 saujos avižinių dribsnių
- 2 valg. š. grietinės
- 1 arb. š. krapų
- 0,5 arb. š. druskos
- 2 svogūnų laiškų
- 1 česnako skiltelės
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- saulėgrąžų aliejaus
Kaip gaminti?
Nuplautas ir išdžiovintas cukinijas sutarkuokite stambia tarka kartu su žievele į gilų dubenį. Įberkite greitai paruošiamų avižinių dribsnių. Viską gerai išmaišykite.
Kai dribsniai sugers cukinijų išskirtas sultis ir išbrinks, į gautą masę įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Maišydami suberkite krapus, česnaką ir prieskonius, išskyrus druską. Palikite kurį laiką pastovėti.
Susmulkinkite svogūnų laiškus, sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Svogūnus ir sūrį atskirame dubenyje sumaišykite su grietine.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ir įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Pasūdykite cukinijų mišinį, išmaišykite ir paskleiskite per visą keptuvės plotą. Atsargiai išlyginkite. Uždenkite ir kepkite, kol pluta apačioje lengvai paruduos (kepkite maždaug 6-7 minutes).
Atsargiai apverskite cukinijų blyną, o ant viršaus užtepkite sūrio ir grietinės mišinį. Kepkite dar 6 minutes, kol blyno apačia paruduos, o sūris išsilydys.
Štai ir viskas: patiekalas jau paruoštas! Net neabejoju, kad skonis jūsų tikrai nenuvils. Kaip matote, cukinija ir avižiniai dribsniai kartais puikiai dera. Skanaus!