Svarbiausia – pasirinkti gerą keptuvę šiems nuostabiems blynams kepti. Patartina juos gaminti sausoje keptuvėje, nepridėjus aliejaus: tai triukas, kaip išsikepti skanių amerikietiškų blynų.
Jie valgomi pusryčiams, gardinami grietine, medumi, šokoladu, uogomis ar sirupu. Patiekiami su vaisiais, riešutais, lengvai apibarstyti cukraus pudra ar užpilti šiltu sviestu – jie skanūs bet kokia forma.
Sudėtis:
5 kiaušiniai
60 g miltų
70 g cukraus
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
Gamyba:
Sumaišykite 5 kiaušinio trynius su 40 g cukraus, šiek tiek druskos, kepimo milteliais ir vanilės ekstraktu. Į masę įpilkite miltus.
Išplakite kiaušinių baltymus su 30 g cukraus. Švelniai pamaišykite ir vėl išplakite. Tada sumaišykite baltymų ir trynių masę.
Įkaitinkite keptuvę. Tešlą dėkite mažais kiekiais, uždenkite keptuvę 2 minutėms.
Pakelkite dangtelį, įpilkite šiek tiek daugiau tešlos ant kiekvieno blyno, apverskite blynus ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Geriausia gaminti tokius sodrus blynelius be mielių sausoje keptuvėje, bet jei tešla prilimpa prie keptuvės paviršiaus, galite įpilti šiek tiek augalinio aliejaus, ir padėti iškeptus blynus ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Geriausia tokius blynus patiekti karštus!
Be galo skanus patiekalas, kuris tuoj dings nuo stalo!
Skanaus!