Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Nauju būdu gaminamas šašlykas folijoje: mėsą reikia suvynioti į šoninę, kad būtų sultingiau

Nuostabus receptas!

Kepant mėsą ant grotelių, folija paprastai nenaudojama. Tai galima pavadinti didele klaida, nes vienas kvapniausių ir sultingiausių kepsnių kepimo būdų yra būtent su folija. Tuo pačiu metu į mėsą dedama šoninė, prideda mėsai papildomo skonio ir ji tampa sultingesnė.

Gaminį reikia surinkti tiesiai ant folijos su iešmu viduryje. Pirmiausia sudėliokite šoninės sluoksnius, kuriuos supjaustykite plonomis juostelėmis. Uždengto paviršiaus ilgis turi būti lygus iešmo ilgiui.

Pagrindinė turimos mėsos dalis turi būti kiaulienos nugarinė. Pirmiausia suverkite ant iešmo vieną didelį ir pailgą gabalą, o tada padarykite pjūvį, kad pridėtume prieskonių marinavimuisi.

Šoninės paviršių pabarstykite pipirais, tada į įpjovos vietą pridėkite sausų prieskonių. Be to, rekomenduojama įdėti šparago stiebą į vidų ir papildomai svogūnų griežinėlių. Viską galima pagardinti rozmarino šakele (šis momentas priklauso nuo jūsų noro, nes rozmarinas suteikia labai pikantišką skonį visam patiekalui).

Dabar uždenkite mėsą šonine iki pat viršaus. Patartina suvynioti iš visų pusių.

Ant viršaus užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apibarstykite paprikos milteliais. Paruošimas baigtas, dabar lieka tik sandariai apvynioti folija.

Paruoštus iešmus dėkite kaip įprasta virš anglių, bet kepkite šį patiekalą ilgiau. Kadangi nėra tiesioginio kontakto su ugnimi, procesas užtruks apie valandą.

Po valandos mėsa išsimarinuoja ir įgauna šoninės skonio. Šašlykas iškepa labai sultingas, nes valandą troškinasi savo sultyse!

Iš išorės lieka paskrudinti šiek tiek ant atviros ugnies, kad patiekalas įgautų traškią plutelę. Nuimkite foliją ir greitai pakepkite iešmus, juos kaskart apversdami.

Išsamus vaizdo įrašo receptas:

Toks šašlykas tikrai papuoš bet kokį svečių stalą. Ypač tada, kai įprastas variantas jau atsibodęs ir norite išmėginti kažką naujo! Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---