Orkaitėje kepta žuvis pita duonoje nepaliks abejingų!
Paruošiama labai greitai ir paprastai – pasaka, o ne receptas. Geriau patiekti karštą, bet tiks ir kaip šaltas užkandis.
Sudėtis:
500 g žuvies filė
300 g plonos pita duonos (vienas lavašas)
2 svogūnai
1 pomidoras
1/3 šaukštelio druskos
malti juodieji pipirai pagal skonį
200 g grietinės
trys šaukštai rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
vienas šaukštas citrinos sulčių
trečdalis šaukštelio garstyčių
Gaminimas:
Supjaustykite bet kokios žuvies filė dideliais gabalėliais, perkelkite į dubenį.
Pasūdykite žuvį ir pagal skonį užberkite juodųjų pipirų. Sumaišykite ir kurį laiką padėkite į šoną.
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais.
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.
Į dubenį sudėkite tirštą riebią grietinę, įberkite trečdalį šaukštelio druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį ir garstyčias.
Supilkite saulėgrąžų aliejų, citrinos sultis ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Pita duoną supjaustykite į šešias dalis: maždaug 18–20 centimetrų pločio ir 3–35 centimetrų ilgio.
Susmulkintą svogūną gerai paminkykite rankomis, kol suminkštės, ir paskleiskite ant pita duonos.
Ant svogūnų sudėkite žuvies gabalėlius. Viską aptepkite grietinės padažu. Ant viršaus paskleiskite pomidorus ir suvyniokite į vokelį. Taip atlikite su visais pita duonos gabaliukais.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sutepkite aliejumi.
Ant skardos sudėkite pita duonos vokelius. Sutepkite juos likusiu grietinės padažu. Tada kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Jei norite, galite apibarstyti tarkuotu sūriu.
Skanaus!