Šį greitą ir skanų patiekalą gaminu jau 30 metų, paveldėjau jo receptą iš mamos. Puikūs natūralūs kiaulienos kepsniai pagal klasikinį receptą.
Bet kokiu atveju, tai puikus, ypač greitas ir skanus patiekalas! Galite patiekti kotletus su juodaisiais ryžiais, paprastais ryžiais, bulvėmis, bulvių koše ar net bulvytėmis, viskas priklauso nuo jūsų norų.
Jums reikės:
- 500 g kiaulienos kepsnelių, supjaustytų griežinėliais (naudoju nugarinę arba sprandinę);
- 250 g grybų, supjaustytų gabalėliais;
- 1 pakelis grietinėlės;
- 2 valgomieji šaukštai garstyčių;
- 1 didelis svogūnas;
- vegetos prieskoniai;
- druska;
- malti juodieji pipirai;
- saldžioji paprika;
- čili pipiras;
- 1 arbatinis šaukštelis kario (nebūtina);
- Smulkiai pjaustytos petražolės.
Garnyrui:
- Juodieji ryžiai;
- Paprasti ryžiai;
- Bulvės;
- Makaronai.
Gaminimas:
Mėsą nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Apibarstykite mėsą druska, pipirais ir vegetos prieskoniais. Idealiu atveju leiskite pastovėti mėsai šaldytuve bent 20 minučių. Jei neturite laiko, iš karto galite dirbti su mėsa.
Tada apkepkite mėsą įkaitintame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių ir nukelkite nuo ugnies. Tame pačiame aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir grybus ir kepkite, kol išgaruos didžioji dalis vandens.
Tada įpilkite 300 ml vandens ir virkite apie 10 minučių. Tada grąžinkite mėsą į keptuvę ir viską kartu kepkite apie 10 minučių.
Grietinėlę sumaišykite su pipirais ir garstyčiomis. Galiausiai į keptuvę supilkite grietinėlės mišinį. Leiskite viskam kartu pasitroškinti.
Galiausiai papuoškite petražolėmis ir patiekite. Skanaus!