Populiarusis receptas!
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 600-650 g
- Grietinė – 300 g
- Sviestas – 400 g
- Kiaušiniai – 4 vnt.
- Pienas – 900 ml
- Cukrus – 200 g
- Vanilinis cukrus
Paruošimas:
- Paruoškite kapotą tešlą. Sukapokite sviestą su grietine ir puse miltų. Suberkite miltus ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
- Padalykite tešlą į 7-8 lygias dalis.
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus kuo ploniau kiekvieną gabalėlį iškočiokite.
- Perkelkite tešlą ant aliejumi patepto kepimo popieriaus ir peiliu palyginkite kraštus.
- Tešlą subadykite šakute, kad kepant ji per daug neišsipūstų.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 7-8 minutes.
- Kremui išplakite kiaušinius ir cukrų vieliniu plakikliu, supilkite pieną, suberkite 3 valgomuosius šaukštus miltų ir virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Virkite kremą, kol sutirštės. Tada nuimkite nuo viryklės.
- Į karštą masę suberkite vanilinį cukrų ir 100 g sviesto, išmaišykite ir palikite atvėsti.
- Gaminkite tortą: ant iškeptų paplotėlių užtepkite kremo sluoksnius. Apipjaustykite torto paplotėlius, dailiai sulygindami. Likusius po apdailinimo gabalėlius sutrinkite į smulkius trupinius.
- Torto viršų ir kraštus aptepkite kremu ir apibarstykite trupiniais.
- Leiskite pyragui pastovėti šaldytuve apie 2 valandas.
Gero apetito!