Neįtikėtinai paprastas pyragas, kuris tikrai visiems patiks. Jokio sudėtingo kepimo, tereikia sluoksniuotos tešlos ir kremo, kurį labai gretai paruošite.
Jūsų svečiai bus sužavėti!
Vadovaukitės šiuo paprastu vadovu, kurį taip pat galite peržiūrėti pridėtame „YouTube” vaizdo įraše.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 200 g cukraus
- 60 g paprastų miltų
- 60 g kukurūzų krakmolo
- 10 g vanilinio cukraus
- 1 l pieno
- 100 g sviesto
- 500 g sluoksniuotos tešlos
- 250 ml plakamos grietinėlės
- 1 valgomojo šaukšto cukraus pudros
- abrikosų
- džiovintų spanguolių
- 25 x 15 cm kepimo formos
Gaminimo eiga:
Kiaušinius sudėkite į puodą.
Suberkite cukrų, paprastus miltus, kukurūzų krakmolą, vanilinį cukrų.
Viską gerai išmaišykite plaktuvu.
Supilkite litrą pieno ir dar kartą gerai išmaišykite.
Virkite ant viryklės nuolat maišydami, kol susidarys tirštas kremas.
Atidėkite į šalį, ir kai šiek tiek atvės, įmaišykite 100 g sviesto.
Kai kremas taps vientisas ir kompaktiškas, uždenkite jį maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Ant darbinio paviršiaus paskleiskite iškočiotą sluoksniuotą tešlą.
Tešlą supjaustykite 15 cm ilgio ir maždaug 1,5 cm pločio gabalėliais.
Sudėkite juos ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių.
Supilkite plakamą grietinėlę į dubenį, įberkite šaukštą cukraus pudros.
Plakite, kol taps tiršta.
Išplakite atvėsusį kremą ir palaipsniui įmaišykite jį į išplaktą grietinėlę.
Padėkite torto formą ant padėklo ir pradėkite sluoksniuoti.
Pirmiausia užtepkite tolygų kremo sluoksnį, o ant jo sudėkite vieną šalia kitos iškeptas sluoksniuotos tešlos juosteles.
Ant tešlos juostelių sluoksniuokite dar vieną sluoksnį kremo, tada sudėkite 15 minučių pamirkytus vandenyje džiovintus abrikosus ir spanguoles.
Dabar sudėkite dar vieną sluoksnį sluoksniuotos tešlos juostelių, vėl užtepkite kremo ir, kaip ir anksčiau, sudėkite džiovintus išmirkytus vaisius.
Paskutinis sluoksnis turi būti kremas, kurį išlyginkite ir apdenkite desertą su maistine plėvele.
Taip paruoštą desertą laikykite šaldytuve per naktį.
Kitą dieną viršų apibarstykite likusiais sluoksniuotos tešlos trupiniais ir jais padenkite deserto šonus.
Dabar belieka tik desertą supjaustyti ir patiekti!
Mėgaukitės!
Vaizdo instrukcijas rasite čia: