Vis dar neradote, kurie sūdyti lašiniai yra skaniausi? Sveikiname, jie yra priešais jus! Šiandien išmokysime juos pasiruošti patiems. Po druskos mėsa tampa neįprastai švelni ir kvapni.
SŪDYTI LAŠINIAI
Norėdami paruošti tokį užkandį turėsite įdėti šiek tiek pastangų. Ne visos namų šeimininkės žino, kaip išsirinkti kokybišką mėsos gaminį rinkoje. Norėdami pasirinkti tinkamus lašinius, atkreipkite dėmesį į kai kurias savybes. Pirkite mėsą turguje, ten galite išbandyti ir atidžiai apsvarstyti. Pirmenybė teikiama jaunos kiaulės, o ne šerno mėsai. Tokie riebalai bus be būdingo kvapo ir skonio.
Būtinai apžiūrėkite gaminį iš visų pusių. Geri riebalai neturėtų būti sniego baltumo, ne pilki, ne gelsvi, bet šiek tiek rausvi, be kraujo dalelių. Ne lipnūs, ne šlapi ir neslidūs.
Optimalus storis yra 3–6 cm. Patikrinkite, ar riebalai minkšti – jie turėtų lengvai prasidurti su dantų krapštuku be jokių problemų. Paragaukite. Jei galite kramtyti gabalą ir burnoje nėra nemalonaus poskonio, galite drąsiai nusipirkti. O dabar pereikime tiesiai prie sūdymo recepto.
INGRIDIENTAI
- 2 kg arba mažiau nesūdytų lašinių
- 1 litras vandens
- 250 g druskos
- 2 galvos česnako
- 1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių
- 5-6 lauro lapai
- 1 valgomasis šaukštas sausų garstyčių sėklų
- 2 gvazdikėliai
Gaminimas:
Nulupkite česnaką. Padalinkite dideles skilteles per pusę, mažas palikite visas. Lašinius supjaustykite 5-10 cm pločio gabalėliais.
Stiklainį išplaukite verdančiu vandeniu ir sandariai sukiškite lašinius. Tarp gabalėlių sudėkite česnaką ir keletą lauro lapų.
Puode užvirkite vandenį ir į jį suberkite druską, garstyčias, pipirus, lauro lapą ir gvazdikėlius. Atvėsinkite sūrymą ir užpilkite lašinius iki viršaus.
Palikite stiklainį per dieną kambario temperatūroje. Tada padėkite jį į vėsioje vietoje, kad būtų galima toliau sūdyti. Per dvi savaites paruoštas puikus užkandis. Gero apetito!
Tinginių balandėliai. Greitas ir labai skanus patiekalas!
Šiandien išmokysime, kaip balandėliai gali būti paruošti daug greičiau ir paprasčiau. Juos valgome su visa šeima 3–4 dienas. Šis receptas yra naudingas kiekvienai namų šeimininkei, nes tai tikrai taupo laiką, o pats patiekalas pasirodo labai skanus.
TINGINIŲ BALANDĖLIAI
Jums reikės:
- 1 kg maltos mėsos
- 2 kiaušiniai
- 1 kg kopūstų
- 1-2 šaukštai virtų ryžių
- 2 svogūnai
- druska, pipirai pagal skonį
Padažui:
- 5 šaukštai pomidorų pastos
- 4–5 šaukštais grietinės
- 2 morkos
- 1-2 svogūnai
- 5 skiltelės česnako
- 300 ml karšto virinto vandens
- druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstus ir užpilkite verdančiu vandeniu maždaug 10 minučių. Padėkite kopūstus į kiaurasamtį ir leiskite skysčiui nutekėti.
Iš anksto paruoškite ryžius ir maltą mėsą. Turiu sumalti kiaulieną, ryžius reikia nuplauti ir virti ant silpnos ugnies, kol pusiau išvirs, maždaug 10–12 minučių po virimo. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Giliame dubenyje sumaišykite kopūstus su ryžiais, malta mėsa, kiaušiniais ir svogūnais. Pagardinkite druska, pipirais pagal skonį, įpilkite mėgstamų prieskonių (aš naudoju Provanso žoleles). Gerai išmaišykite.
Iš gauto mišinio drėgnomis rankomis suformuokite kotletus. Sudėkite ruošinius ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi. Įdėkite juos kepti į orkaitę 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Norėdami paruošti padažą, į keptuvę, su įkaitintu augaliniu aliejumi, sudėkite supjaustytą kubeliais svogūną. Kepkite 3 minutes iki aukso rudos spalvos, retkarčiais pamaišydami.
Morkas sutarkuokite ir sudėkite į keptuvę su svogūnu, išmaišykite. Kepkite morkas su svogūnais ant silpnos ugnies dar 5–7 minutes, kol suminkštės.
Svogūnus su morkomis užpilkite pomidorų pasta ir grietine. Druska, pipirai ir pridėkite provanso žolelių. Troškinkite morkas su svogūnais ir padažu dar 5 minutes.
Česnaką išspauskite ir įmaišykite į padažą, užpilkite karštu virintu vandeniu. Troškinkite ant silpnos ugnies dar 3–4 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Kai praeis laikas išimkite iš orkaitės, užpilkite karštu padažu, tolygiai paskirstydami padažą per visą paviršių. Ir kepkite dar 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Štai viskas, tinginių balandėliai yra paruošti. Gero apetito!