Šį receptą sužinojau prieš keletą metų, o dabar tai yra pagrindinius mano ruošiamų sumuštinių ingredientas. Recepto prašė net ir mano uošvienė, nors ji yra tikrai patyrusi kulinarė. Šio vištienos vyniotinio ruošimui prireiks vos kelių maisto produktų, be to, tam tikrai neteks paskirti pernelyg daug laiko.
Jums reikės:
- 1 kg vištos šlaunelių
- 3 česnako skiltelių
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Nupjaustykite vištos šlaunelių mėsą, įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir išvirkite.
Išvirtą mėsą smulkiai supjaustykite arba sumalkite. Išspauskite česnaką, išmaišykite. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, aitriosios paprikos miltelių ar kitų mėgstamų prieskonių. Įpilkite šiek atvėsusio sultinio.
Ant maistinės plėvelės pabarstykite šiek tiek aitriosios paprikos miltelių ir išdėliokite mėsą. Susukite į ritinį ir sutvirtinkite virvele.
Valandą kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Linkime gero skonio!