Norėdami turėti laiko pavalgyti prieš darbą ir tuo pačiu galėdami ilgiau pamiegoti, turėtumėte iš anksto pasirūpinti pusryčiais. Geras pasirinkimas pusryčiams yra naminis varškės sūris, kurį sudaro tik trys ingredientai. O tam paruošti reikia tik 45 minučių vakare.
Jums reikės:
- 450 g riebios grietinės
- 170 ml riebaus pieno
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Gaminimas:
Paimkite nedidelį aliuminio puodą ir į jį įdėkite grietinė, supilkite pieną. Tada pastatykite puodą ant viryklės ir įjunkite vidutinę ugnį. Kartkartėmis išmaišykite pieno mišinį, palaukite, kol jis užvirs. Kai mišinyje atsiranda mažų burbuliukų, įpilkite į jį citrinos sulčių ir viską gerai išmaišykite. Tada sumažinkite šilumą ir 6 minutes pašildykite pieno mišinį, nuolat maišydami.
Uždenkite puodą, nukelkite nuo viryklės ir palikite pusvalandį nusistovėti. Palaipsniui, pieno masei atvėsus, joje pradės formuotis maži grūdeliai. Kai mišinys visiškai atvės ir įgaus tirštos manų kruopos formą, supilkite jį į sietą, uždengtą marle, iš anksto sulankstyta į šešis sluoksnius.
Galų gale lieka tik palikti sūrio masę per naktį, o ryte išspausti ir perkelti į švarų dubenį. Beje, jei norite, kad varškės sūris namuose būtų tirštesnės konsistencijos, prieš palikdami per naktį, prispauskite jį (pavyzdžiui, litro talpos stiklainiu, pripildytu vandens).
Tai viskas. Ryte jūsų namuose bus apie 300 g varškės sūris, nebent, žinoma, kiti šeimos nariai jį suvalgys pirmesni. Švelni varškės masė bus puikus pagrindas ruošiant desertus. Bet idealiausias derinys, kokį galite įsivaizduoti tokiam sūriui, be abejo, yra traškūs skrebučiai, žalumynai ir jūros gėrybės.