Deja, parduotuvėse ne visada parduodamas 100% natūralus sviestas. Gamintojai ten prideda skonio stabilizatorių ir konservantų. Ir norėdamos išvengti šios priedų „puokštės“, daugelis šeimininkių nusprendžia pasigaminti sviestą namuose.
Kaip pasigaminti sviestą namuose?
Tokio produkto receptas yra gana paprastas. Tai neužima daug laiko, o jūsų žinioje turėtų būti tik vienas ingredientas – natūrali grietinė, kurios riebumas ne mažesnis kaip 33%. Jos galite įsigyti tiek prekybos centre, tiek turguje. Svarbiausia, kad būtumėte įsitikinę produkto kokybe. Tai taip pat taikoma šokoladiniam sviestui, kurį taip pat gana lengva pasigaminti namuose.
Gaminimas:
Viskas, ko jums reikia, yra grietinė. Sudėkite ją į gilų dubenį.
Grietinę plakite mikseriu. Įjunkite prietaisą maksimaliu greičiu. Kai ji pradeda tirštėti ir didėti tūryje, sumažinkite greitį.
Nuolat plakant, grietinė susiformuoja į mažus gabalėlius ir išsiskiria skystis – pasukos arba sviesto pienas. Jį reikia nupilti. Toliau plakite likusią dalį. Jei reikia, pakeiskite maišytuvo antgalius.
Kai pasukos nustoja tekėti, tai reiškia, kad sviestas yra beveik paruoštas. Tada sudėkite sviesto gabalėlius į puodą su lediniu vandeniu ir praplaukite.
Supilkite paruoštą sviestą į specialų indą, prieš tai jį iškloję maistine plėvele arba plastikiniu maišeliu.
Beje, neskubėkite išmesti pasukų. Jos gali būti naudojamos koldūnams, duonai ar blynams ruošti. Arba tiesiog galite jas išgerti.
Daugiau apie naminio sviesto gaminimą galite sužinoti šiame vaizdo įraše:
Kvapnus naminis sviestas yra paruoštas! Sviestą geriau pasigaminti namuose, nei nusipirkti parduotuvėje. Taip būsite tikri dėl jo natūralumo ir kokybės. Skanaus!