Pasigaminkite namuose gardžiausią sūrį, kokį kada nors esate ragavę.
Dar viena puiki nauda – turėsite ne tik varškę, bet ir išrūgas, ir nė vienas ingredientas nenueis perniek.
Greitas skanaus naminio sūrio receptas iš „Youtube“ kanalo.
Receptas Nr. 1
Jums reikės:
- 1,5 l pieno
- 3 kiaušinių
- 1 šaukštelio jūros druskos
- 100 g grietinės arba jogurto
- 1 šaukštelio kalendros arba kitų prieskonių
Gaminimo eiga:
Į puodą supilkite pieną.
Uždėkite puodą ant viryklės.
Į dubenį įmuškite tris kiaušinius.
Suplakite juos šakute.
Į kiaušinių mišinį įberkite druskos.
Sudėkite grietinę, kalendrą ir gerai išmaišykite.
Užvirinkite pieną.
Maišydami supilkite grietinę ir virkite dar 10 minučių.
Į gilų dubenį įdėkite sietelį ir sūrmaišį.
Supilkite pieno mišinį ir palikite nusistovėti 30 minučių.
Sūrio mišinį sietelyje uždenkite maistine plėvele ir sūrmaišiu.
Sūrį nuvarvinkite ir palikite dar 2 valandoms.
Tada sūrį įdėkite į šaldytuvą.
Galima atvėsusį patiekti ant stalo.
Receptas Nr. 2
Jums reikės:
- 2 l pieno
- išrūgų (nuo ankstesnio sūrio gaminimo)
Gaminimo eiga:
Pieną supilkite į puodą.
Uždėkite puodą ant viryklės.
Pieną pašildykite iki maždaug 80°C temperatūros, bet neleiskite jam užvirti.
Supilkite išrūgas ir atsargiai išmaišykite.
Palikite kaisti esant mažai kaitrai.
Kaitinkite pieną iki maždaug 80°C temperatūros 5-7 minutes.
Pieno nemaišykite ir neleiskite jam užvirti.
Išjunkite ugnį ir leiskite mišiniui atvėsti.
Sudėkite varškės masę į sietelį, išklotą sūrmaišiu, ir palikite kelioms valandoms.
Tada mišinį nukoškite.
Patiekite ant stalo, galite įdėti šiek tiek uogienės.
Linkime gero skonio atradimų!
Instrukcijos vaizdo įraše: