Tai ir gana neįprastas ingredientas, kurio kitu atveju gamindami sūrį nenaudotumėte, tai – morkos! Tačiau rezultatas tikrai fantastiškas, subtilus ir skanus, o morkos suteikia išskirtinį skonį.
Greitas, paprastas ir pigus nuostabaus naminio sūrio receptas iš „YouTube“ kanalo, kuris patiks ir suaugusiems, ir vaikams!
Jums reikės:
- 1 morkos
- 500 g varškės
- 500 ml pieno
- 2 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto
- 25 g sviesto
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
Nuluptą morką smulkiai sutarkuokite ir suberkite į puodą.
Tada sudėkite varškę, pieną ir viską išmaišykite.
Puodą uždėkite ant viryklės ir nuolat maišydami, virkite mišinį aukštoje temperatūroje.
Kai užvirs, dar pavirkite vidutinėje temperatūroje apie 5-7 minutes.
Į didesnį dubenį įdėkite sietelį, viršų uždenkite marle ir perkoškite mišinį.
Iš mišinio pašalinkite skysčio perteklių.
Išrūgas galite naudoti pvz. duonos, blynų ir kitų gaminių gamyboje.
Sudėkite sūrio mišinį į mažesnį puodą.
Sudėkite grietinę (arba natūralų jogurtą), sviestą, druską, kepimo miltelius.
Leiskite mišiniui ant vidutinės ugnies virti apie 10 minučių – nuolat maišykite.
Paruoštą mišinį supilkite į nedidelę stiklinę formą, uždenkite maistine plėvele ir 3 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Sūrį šaldytuve galite laikyti 2 savaites.
Sustingusį sūrį išimkite iš formos ir galite patiekti.
Vaizdo įrašo medžiaga: