Naminio kondensuoto pieno receptas: jums reikia tik dviejų paprastų ingredientų. Retai kada pasiseka rasti kokybišką kondensuotą pieną, kuris jūsų nenuvils.
Išbandykite patikrintą receptą, kuris yra naudojamas jau labai seniai. Šiam produktui pasigaminti visai nereikia sviesto. Jums reikia tik dviejų ingredientų.
Šis receptas yra senas, juo pasidalino skaitytojai. Kondensuotas pienas padarys jūsų desertus daug skanesnius.
Jums reikės:
- 1 litras geros kokybės pieno (geriausia naminis pienas);
- 500 g cukraus.
Gaminimas:
Pieną supilkite į puodą storesniu dugnu. Supilkite cukrų. Gerai išmaišykite ir virkite ant viryklės.
Virkite 1,5-2 valandas – viskas priklauso nuo pieno riebumo ir cukraus kokybės. Todėl kuo pienas riebesnis, tuo greičiau jis virsta kondensuotu pienu, kuris pavyksta pakankamai sutirštėjęs. Masę reikia nuolat maišyti, kad ji nepridegtų.
Patarimas:
Jei pirkote pieną su mažesniu riebumu, galite pabandyti įdėti šiek tiek sviesto, kad jis geriau sutirštėtų. Paruoštą kondensuotą pieną supilkite į švarius stiklainius.
Kai kondensuotas pienas atvės, uždarykite stiklainius dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.
Kondensuoto pieno užtenka tikrai ilgam laikui. Jis puikiai tiks su bet kokiu desertu. Iš jo galite ruošti mėgstamus pyragus, desertus, įdarus ir kitas gėrybes. Geriausia tai, kad kokybišką kondensuotą pieną nesunkiai pasigaminsite patys namuose.
Dar vienas kondensuoto pieno receptas
Jums reikės:
- 300 ml pieno;
- 100 g cukraus;
- Žiupsnelis kepimo sodos (nebūtina).
Iš turimų ingredientų kiekio pasidarysite 150 gramų kondensuoto pieno. Jei norite daugiau kondensuoto pieno, pagal poreikį pakoreguokite ingredientų santykį.
Gaminimas:
Pieną supilkite į puodą arba puodą storu dugnu. Sudėkite cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies ir maišykite, kol cukrus ištirps.
Tirštėjimo procesą galite paspartinti, jei į verdantį saldų pieną įbersite šiek tiek sodos. Tada leiskite mišiniui švelniai kaisti ant mažiausios liepsnos, retkarčiais pamaišant. Kaitinkite apie 30 minučių.
Pienas tirštėja, sumažėja jo kiekis ir jis gražiai pagelsta. Pakaitinkite dar 5–10 minučių, priklausomai nuo norimos konsistencijos. Jei naudojote kepimo sodą, tai procesas užtruks trumpiau.
Labiau kreminės konsistencijos ir minkštesnį kondensuotą pieną gausite, jei į pieną kartu su cukrumi įdėsite šaukštą sviesto. Jei norite gauti karamelinį kondensuotą pieną, tai galite padaryti kaitindami pieną su cukrumi ilgiau. Turėkite omenyje, kad tai užtruks dvigubai ilgiau ir pabaigoje reikės intensyviau maišyti, kad karamelė nesudegtų. Tad leiskite mišiniui kaisti ant mažiausios liepsnos apie 90 minučių.
Paskutinį pusvalandį dažnai tikrinkite mišinį ir maišykite, kol gausite tamsią ir kvapnią karamelę. Linkime jums skanaus.