Nebūtina eiti į parduotuvę. Naminis kondensuotas pienas gali būti toks pat skanus! Turbūt daugelis prisimenate tą nepakartojamą saldumą iš vaikystės. Pamėginkite kondensuotą pieną kaip desertą ar jo dalį pasigaminti namuose.
Reikės:
200 ml pieno
200 g cukraus
20 g sviesto
Gaminimas:
Visus produktus sumaišykite keptuvėje (imkite indą su aukštomis sienelėmis ir, geriausia, nelipnia danga, nes masė stipriai pakils). Užvirkite ant silpnos ugnies.
Kai mūsų mišinys užvirs, padidinkite ugnį ir virkite viską tiksliai 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Labai putos. Jei ims bėgti iš keptuvės, galite šiek tiek sumažinti ugnį. Po 10 minučių masė taps labai skysta! Nesijaudinkite – taip turi būti!
Kai atvės, naminis kondensuotas pienas pradės tirštėti. Supilkite jį į stiklainį ir padėkite į šaldytuvą. Po kelių valandų jis dar labiau sutirštės.
Skanaus!