Frazė „kondensuotas pienas“ tiesiog net skamba saldžiai! Kondensuotas pienas primena vaikystę, kai nebuvo tokio didelio konditerijos pasirinkimo, o saldus kondensuotas pienas buvo tikras delikatesas … Be to, jame nėra mielių, miltų, maisto priedų, bet gausu kalcio.
Jei abejojate dėl sutirštinto pieno, esančio prekyboje parduotuvėse, kuris dažnai daromas naudojant augalinius riebalus, šis receptas yra skirtas Jums! Šis kondensuotas pienas puikiai tinka gaminant naminius pyragus, tortus, desertus.
Taigi, nedvejodami pradėkite gaminti – tai užtruks ne ilgiau kaip 10 minučių!
Ingredientai:
Pienas – 1 puodelis;
Cukrus – 1 puodelis;
Pieno milteliai – 1 puodelis;
Sviestas – 50 g;
Vanduo – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Į puodą suberkite cukrų ir įpilkite vandens. Kaitinkite ant ugnies maišydami, kol cukrus visiškai ištirps ir taps karamele.
Į karamelę įdėkite sviesto ir kaitinkite puode, kol sviestas ištirps.
Tuo tarpu pašildykite pieną ir supilkite jį į karamelę nuolat maišydami. Nesijaudinkite, jei šiame etape atsiras gabalėlių. Karamelė per kelias minutes ištirps piene.
Kai masė tampa vienalytė, suberkite pieno miltelius ir viską išmaišykite, palikdami puodą ant ugnies dar 3 minutes. Atvėsinkite kondensuotą pieną.
Jei vis dar yra gabalėlių, galite jį perkošti per sietą. Laikykite kondensuotą pieną šaldytuve.
Skanaus!