Kietąjį sūrį galima pagaminti ir namuose, tai yra labai paprasta. Jums nereikia šliužo fermento, acto esencijos ar citrinos sulčių. Faktas yra tas, kad varškė, naudojama gaminant sūrį, jau savaime yra fermentuotas pieno produktas ir nieko nereikia dėti papildomai.
Galite naudoti net neriebią varškę, sūrio konsistencija išliks tvirta, o kaitinant ji gerai ištirps. Ši savybė praverčia tuo atveju, jei norite iškepti picą arba pasigaminti cukinijos troškinį su gautu kietuoju sūriu.
Jums reikės:
- Varškės 1 kg
- Pieno 2 puodelių
- Druskos 1 šaukštelio
- Sodos 0,5 šaukštelio
- Kiaušinio 1 vnt.
Gaminimas:
Užpilkite varškę su karštu pienu ir padėkite ant silpnos ugnies, virkite 10 minučių. Tada suberkite masę į marle uždengtą kiaurasamtį, stipriai sukite kraštus žnyplėmis ir gerai išspauskite išrūgas.
Įdėkite mišinį į dubenį, įmuškite kiaušinį ir supilkite sodą, druską, ir išmaišykite. Grąžinkite mišinį ant ugnies ir virkite dar 10–15 minučių, kol gausis klampi konsistencija.
Įdėkite sūrį į formą, ant viršaus uždėkite svorį. Po 8 valandų produktas bus paruoštas naudoti.