Kietojo sūrio gamyba nėra tokia sudėtinga. Tokius sūrius galima drąsiai duoti vaikams, nes juose nėra aromatinių priedų ir dažiklių.
Sudedamosios dalys:
Grūdėta varškė (ne mažiau kaip 9% riebumo) – 500 g;
Pienas (kuo riebesnis, tuo geriau) – 500 ml;
Sviestas – 50 gramų;
Soda – pusė šaukštelio;
Kiaušiniai – 1 vnt.;
Druska – pagal skonį.
Gaminimas:
Į puodą supilkite pieną, varškę ir išmaišykite mediniu šaukštu. Užvirinkite ir virkite 10-15 minučių. Virkite ant silpnos ugnies, tada varškė neprilips prie puodo sienelių.
Dabar suraskite sietą, pageidautina labai tankų ir perpilkite pieno masę. Jei neturite tankaus, tada įtieskite keletą sluoksnių marlės.
Būtina palaukti, kol visas skystis išbėgs. Tuo tarpu ištirpinkite sviestą puode ir įmaišykite kiaušinį, pridėkite sodos. Kai sviestas jau bus išmaišytas su soda ir kiaušiniu, galite sudėti virtą varškės masę.
Mišinį perkelkite ant nedidelės ugnies ir nuolat maišykite apie 5 minutes. Jei pastebėsite, kad masė džiūsta, įpilkite šiek tiek skysčio, kuriame virė varškė. Kai masė tampa minkšta, geltona, galite ją nukelti nuo viryklės.
Paruoškite formą, galite į ją įtiesti marlę, ir supilkite masę. Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol sustings.
Štai naminis kietasis sūris ir paruoštas! Jis puikiai tiks ant sumuštinių. Jis nebus labai sūrus, bet tai galite pasireguliuoti pagal save. Tai daug geriau, nei pirkta parduotuvėje!
Skanaus!