Naminis kepenėlių paštetas yra daug sveikesnis, nei esantis parduotuvėse. Be to šio skonis lyg esančio prabangiausiuose restoranuose.
Jums reikės:
1 kg kepenėlių
3 svogūnai
2 morkos
100 g sviesto
Džiovinti prieskoniai: paprika, česnakai, kalendra,bazilikai.
Gaminimas:
Nuplaukite, išvalykite ir susmulkinkite kepenėles. Sudėkite jas virti.
Susmulkinkite morkas ir svogūnus.
Sudėkite daržoves į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi.
Suberkite prieskonius pagal skonį ir dar šiek tiek pakepkite.
Kai daržovės iškeps, atidėkite jas, kad atvėstų. Išvirusias kepenėles irgi atvėsinkite.
Visus paruoštus produktus du kartus permalkite su mėsmale.
Sumaltą mišinį sumaišykite, su minkštu sviestu.
Paruoštą masę sudėkite į indelį ir gali valgyti iš karto arba kelias dienas laikyti šaldytuve.