Home Receptai Taisyklės ir receptai, kaip lengvai pasigaminti itin skanų naminį jogurtą!

Taisyklės ir receptai, kaip lengvai pasigaminti itin skanų naminį jogurtą!

0
Taisyklės ir receptai, kaip lengvai pasigaminti itin skanų naminį jogurtą!

Natūralus jogurtas yra visapusiškai naudingas. Jis greitai numalšina alkio jausmą, padeda atsikratyti papildomų kilogramų, puikiai tinka sveikiems pusryčiams.

Jei kenčiate dėl silpnų plaukų, odos išbėrimų, virškinimo problemų arba tiesiog tingite gamintis tris patiekalus per dieną, mėgaukitės naminiu jogurtu ir išgaukite naudos savo kūnui!

5 svarbios taisyklės

Pieną reikia pavirinti, kad žūtų visos patogeninės bakterijos, kurios gali būti jame. Patartina pavirinti net pasterizuotą pieną.

Jogurtui gaminti nenaudokite per karšto pieno, kitaip naudingos bakterijos išmirs. Ideali temperatūra yra +38-40°C.

Įrankiai ir indai, su kuriais gaminsite jogurtą, turi būti užpilti verdančiu vandeniu.

Naminio jogurto kokybę ir konsistenciją lemia pieno riebalų kiekis, todėl geriausia pasirinkti 3,2–3,5% riebumo pieną. Jei nesirūpinate figūra ir norite tik skanaus natūralaus jogurto, galite naudoti 6% riebumo pieną.

Nepurtykite paruošto produkto ir nemaišykite, kad nepažeistumėte struktūros, kitaip jogurtas nesubręs.

Klasikinis jogurtas

Reikės:

1 l pieno;

200 g natūralaus jogurto (kruopščiai išnagrinėkite sudėtį, taip pat jogurtas turi būti šviežias).

Gaminimas:

Užvirinkite pieną ir atvėsinkite iki 38-40°C temperatūros.

Indelius nuplaukite verdančiu vandeniu, išpilkite vandenį ir palikite 1-2 minutes, kol išeis garas. Tada uždenkite dangčiu.

Sumaišykite 100 ml pieno su jogurtu ir maišykite, kad nebūtų gumulėlių. Į likusį pieną supilkite atskiestą pieną su jogurtu ir sumaišykite.

Gautą mišinį supilkite į indelius, uždarykite dangtelius ir palikite 6-8 valandoms.

Paruoštą jogurtą perpilkite į mažesnius stiklainius ir laikykite šaldytuve dar 8 valandas.

Galite vėliau pagardinti vaisiais ar uogomis. Mėgaukitės!

Graikiškas jogurtas

Graikiškas jogurtas nuo klasikinio skiriasi ne tik tekstūra (ji labiau primena švelnų kremą), bet ir gaminimo būdu. Po tradicinio brandinimo toks jogurtas perfiltruojamas per švarų audinį arba popierinį filtrą, kad būtų atsikratoma perteklinių išrūgų. Todėl graikiškas jogurtas dar vadinamas filtruotu.

Reikės:

1 l pieno;

200 g natūralaus jogurto.

Gaminimas:

Užvirinkite pieną ir atvėsinkite iki 40°C. Jogurtą atskieskite nedideliu pieno kiekiu.

Sumaišykite atskiestą jogurtą su likusiu pienu puode. Uždenkite ir suvyniokite į storą rankšluostį.

Palikite šiltoje vietoje 6-7 valandas, tada padėkite į šaldytuvą. Nemaišykite ir nekratykite turinio!

Uždenkite kiaurasamtį keliais sluoksniais marlės ir švelniai perpilkite jogurtą į kitą indą.

Uždenkite ir leiskite pastovėti keletą valandų, kol išeis išrūgos. Turėtumėte gauti 350-450 g tikro graikiško jogurto.

Skanaus!