Sunku rasti žmogų, kuris nežinotų, kas yra jogurtas. Šis originalus fermentuotas pieno produktas buvo populiarus net tarp senovės tautų. Jogurto skonis yra kažkas tarp kefyro ir grietinės. Gruzijoje naminis jogurtas vasarą geriamas vietoje vandens, nes jis puikiai numalšina troškulį. Iš ten ir parsivežiau šį receptą.
Gėrimas yra žinomas dėl savo stebuklingų savybių. Jis greitai pašalina toksinus iš organizmo, o tai labai naudinga pagirių atveju. Tai taip pat yra gera priemonė imuninei sistemai stiprinti. O besilaikantiems dietos, jogurtas bus tikras išsigelbėjimas. Jis numalšina alkį, kartu turi minimalų kalorijų kiekį. Ir paruošti jį labai paprasta.
Jums reikės:
- Pieno 1 l
- Grietinės 4 šaukštų
Gaminimas:
Pieną supilkite į puodą ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Jei norite, kad jogurtas būtų tirštesnis, leiskite pienui virti dar 5-10 minučių.
Pieną atvėsinkite iki 37 laipsnių. Jei temperatūra per aukšta, išrūgos atsiskirs nuo starterio, o tai sugadins jogurtą. Supilkite pieną į stiklainį.
Į stiklainį įdėkite grietinės ir gerai išmaišykite. Uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir užtvirtinkite gumine juostele.
Uždenkite jogurtą šilta antklode ir palikite 5-6 valandoms. Tuo metu stenkitės nejudinti stiklainio, jogurtui tai nepatinka.