Jei atsibodo paprasti blynai, galite į tešlą pridėti įvairių priedų. Be to, ar žinojote, kad iš blynų galite pasigaminti nuostabaus skonio pyragus ir desertus? Šį kartą pristatysime jums labai įdomų receptą. Blynų pyragas su maskarponės kremu ir šokoladu pakerės savo nuostabiu skoniu! Beje, jam puikiai tinka ne tik šviežiai iškepti blynai, bet ir tie, kurie buvo iškepti anksčiau!
Ingredientai:
blyneliams:
- Pienas – 0,5 litro;
- Cukrus – 3 valgomieji šaukštai;
- Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- Soda – 0,5 valgomojo šaukštelio;
- Miltai – 1,5 stiklinės;
- Kiaušinis – 1 vienetas;
- Augalinis aliejus – 3 valgomieji šaukštai.
kremui:
- Maskarponė – 500 gramų;
- Cukraus pudra – 150 gramų;
- Šokoladas – 100 gramų;
- Grietinėlė – 200 gramų;
- Vanilinas – pagal skonį.
Gaminimas:
- Sumaišykite pieną, kiaušinį ir cukrų.
- Sudėkite išsijotus miltus, druską ir sodą. Išmaišykite.
- Supilkite augalinį aliejų.
- Sutepkite keptuvę augaliniu aliejumi.
- Kepkite blynus, stengdamiesi, kad jie būtų vienodo dydžio.
- Į maskarponę sudėkite cukraus pudrą. Sumaišykite mikseriu.
- Įpilkite grietinėlės ir įdėkite vanilino, išmaišykite. Sutarkuokite šokoladą.
- Į kremą sudėkite šokoladą ir vėl išmaišykite. Palikite šiek tiek šokolado papuošimui.
- Ant lėkštės padėkite pirmąjį blyną.
- Sutepkite jį kremu.
- Toliau darykite pyragą tokia tvarka: blynas, kremo sluoksnis, vėl blynas.
- Papuoškite pyrago viršų likusiu šokoladu. Padėkite pabaigtą pyragą į šaldytuvą ir laikykite jį ten mažiausiai 5 valandas. Geriausia laikyti per naktį. Pyragą galite papuošti vaisiais.
Darbo eiga:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Tikimės, kad blynų pyragas jums patiks. Skanaus!