Ši tešla yra viena geriausių tokioms bandelėms. Galite pasirinkti bet kokį įdarą. Tačiau populiariausia kepti bandeles su dešrele.
Sudėtis
0,5 l pieno
4 kiaušiniai
11 g mielių
maždaug 1 kg miltų
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
žiupsnelis druskos
dešrelės
Gaminimas
Išvirkite dešreles.
Keptuvėje pašildykite pusę kiekio pieno. Įdėkite šaukštą cukraus, sudėkite mieles ir miltus. Užminkykite tešlą, kad jos konsistencija būtų panaši į grietinės.
Uždenkite tešlą plėvele ir palikite šiltoje vietoje. Po 10-15 min. tešla turėtų pakilti.
Pašildykite likusį pieną. Atsargiai į jį supilkite tešlą. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Sudėkite likusį cukrų, aliejų, druską. Viską gerai išmaišykite. Minkykite tešlą.
Tešlą sudėkite į gilų dubenį, išteptą aliejumi. Uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad vėl pakiltų. Tešla turi pakilti du kartus.
Dabar galite formuoti bandeles. Paimkite tešlos gabalėlį, delne padarykite iš jo plokščią apskritimą, įdėkite dešrelė ir užlankstykite galus.
Paruoškite kepimo skardą, sutepkite aliejumi. Sudėkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite maždaug pusvalandį.