Dauguma namų šeimininkių nedaro majonezo – tam yra parduotuvė.
Majonezo receptas, paveldėtas iš motinos ir močiutės, reikalavo per daug darbo ir kantrybės, rašo „Retete Ca La Mama”.
Bet mes gyvename dvidešimt pirmojo amžiaus greičiu, o diena virtuvėje nėra mūsų pasirinkimas. Kartu suprantame, kad rankų darbo majonezas yra naudingesnis ir neabejotinai kainuoja mažiau pinigų .
Bet ką daryti, kai disponuoja tik minutę ar dvi? Pateikiame Jums greičiausią majonezo receptą , kuris bus patrauklus ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.
Šiam puikaus skonio majonezui pagaminti jums reikės maisto trintuvo (buityje jį dažniausiai vadiname blenderiu) ir aukšto, vos už maisto trintuvo galvutę platesnio indo. Puikiai tiktų matavimo stiklinė ar bokalas. Smagiausia tai, kad šį majonezą pagaminsite vos per porą minučių!
Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 1 šaukštelio garstyčių, 1 skiltelės česnako (nebūtina)
- 240 ml neutralaus skonio aliejaus
- Pagal skonį druskos. Acto kiaušiniui pavalyti
Gaminimas:
Kiaušinio lukštą išvalykite acte sudrėkintu vatos gabaliuku. Kiaušinį įmuškite į indą, kuriame plaksite majonezą. Ten pat supilkite citrinų sultis, dėkite garstyčias. Svarbu, kad maisto trintuvo ašmenys pasiektų indo dugne esančius produktus. Jeigu taip nėra, nes, pavyzdžiui, indas siaurėja į apačią, tai padvigubinkite ingredientų normą.
Jeigu norite sudėkite spaustuku perspaustą arba labai smulkiai sukapotą česnaką.
Galiausiai supilkite aliejų ir palikite nusistovėti 15 sekundžių.
Maisto trintuvą įkiškite į stiklinę, taip, kad jis atsiremtų į dugną. Įjunkite maksimalų veikimo režimą. Maisto trintuvą laikykite tvirtai, nekilnokite jo pirmyn ir atgal, jis turi veikti tolygiai, nepulsuoti.
Pastebėsite, kad indo dugne susidaro majonezas. Tuomet lėtai kelkite maisto smulkintuvą į viršų, kol visi ingredientai susijungs, visas aliejus įsiplaks į emulsiją.
Paruoštą majonezą pagal skonį pagardinkite druska. Laikykite sandariai užsidarančiame, steriliame indelyje iki savaitės.
Ar dažnai gaminate naminį majonezą?