Norisi ko nors lengvo, puraus ir saldaus? Mintyse iškyla zefyrų vaizdas. Pasigaminti šį desertą galima ir namuose. Naminiai zefyrai yra nesudėtingai paruošiami!
Sudėtis
- 750 g cukraus
- vanilino
- 25 g želatinos
- 1 šaukštelis citrinos rūgšties
- 150 ml vandens
Gaminimas
Užpilkite želatiną 0,5 puodelio šilto vandens, palikite išbrinkti. Sumaišykite vandenį su cukrumi, įberkite vanilino ir užvirkite sirupą. Kai užvirs, sirupas taps tirštesnis.
Išplakite želatiną šluotele ir supilkite į sirupą jo tirštėjimo stadijoje. Nukelkite sirupą nuo ugnies ir išplakite maišytuvu maksimaliu greičiu. Turite gauti baltą ir purią masę. Plakimo metu suberkite citrinos rūgštį. Galite pridėti ir žiupsnelį sodos.
Supilkite masę į konditerinį maišelį ir išspauskite nedidelius apskritimus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Jei zefyrus vienai dienai įdėsite į šaldytuvą, jie truputį išsileis ir šiek tiek sudrėgs. Desertas išeis purus, jei zefyrus paliksite džiūti kambario temperatūroje arba pusvalandį padžiovinsite orkaitėje.
Lai naminiai zefyrai pradžiugina jus bet kokią dieną!