Naminiai varškės sūreliai su karamele ir šokoladu. O geriausia tai, kad šį receptą galite koreguoti pagal savo skonį, taigi, kaskart galite paruošti vis kitokius sūrelius!
Ingredientai sūreliui:
- varškė, 360 g,
- cukraus milteliai, 50 g,
- sviestas, 40 g,
- kondensuotas pienas, 1 indelis,
- vanilinis cukrus.
Ingredientai karameliniam įdarui:
- cukrus, 100 g,
- grietinėlė, 110 g.
Ingredientai šokoladiniam glaistui:
- šokoladas, 150 g,
- augalinis aliejus, 30 g.
Ingredientai riešutiniam glaistui:
- šokoladas, 250 g,
- augalinis aliejus, 80 g,
- kapoti riešutai, 100 g (kad būtų ryškesnio skonio, riešutus galima paskrudinti).
Gaminimo eiga:
- Varškę sumaišykite su minkštu sviestu, vanile, kondensuotu pienu ir vaniline cukraus pudra. Plakite maišytuvu iki vientisos masės. Pagal skonį galite įberti dar cukraus pudros.
- Masę sudėkite į konditerinį maišelį.
- Glaistui šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, sumaišykite su augaliniu aliejumi.
- Silikoninę formą mintyse padalykite į dvi dalis – kai kurie sūreliai bus su paprastu glaistu, o kai kurie – su riešutiniu glaistui. Paprastą glaistą supilkite į pusę formelių, o antrą pusę paprasčiausiai užpildykite varškės mase.
- Tą pusę, kurią iškart tepate glaistu, šiek tiek palikite šaldytuve, kad sustingtų šokoladas, tada į jį pridėkite varškės, ir viršų vėl aptepkite šokoladu.
- Nulyginkite sūrelių viršų lygiai su formelės viršumi, kad gautumėte taisyklingos formos desertą. Tam puikiai tiks nelenktas peilis arba konditerinė mentelė.
- Desertą palikite sustingti šaldiklyje. Jei esate nusiteikę pagaminti sūrelius su skaniu karameliniu įdaru, pasigaminkite jį ir supilkite į formelę, kol ši dar tik iki pusės užpildyta varške. Tada ant viršaus sudėkite likusią varškės mišinio dalį.
Karamelinio įdaro gaminimas:
- Supilkite cukrų į keptuvę. Kai cukrus beveik ištirps, išmaišykite ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Kad nesudegintumėte cukraus, pakelkite keptuvę nuo ugnies ir gerai maišykite, kol masė pravės.
- Masei lėtai vėstant, po truputį pilkite grietinėlę. Svarbu, kad nebūtų staigių temperatūros pokyčių. Grąžinkite keptuvę ant kaitlentės ir vėl šildykite, kol užvirs. Nuolat maišykite. Pavirkite karamelę nedaugiau kaip pusę minutės. Kuo ilgiau virsite – tuo kietesnė karamelė gausis. Atvėsusią karamelę susidėkite į konditerinį maišelį, kad būtų lengviau tolygiai paskirstyti sūrelyje.
- Iki pusės varške pripildytoje formoje įspauskite įdubą, ten supilkite karamelę, tada ant viršaus uždėkite likusią varškę. Viską dėkite į šaldiklį 1,5–2 val.
Varškę be glaisto išimkite iš formelės, pasmeikite peiliu ar mediniu iešmeliu ir merkite į stiklinę ar aukštą taurę su riešutiniu glaistu.
Riešutų glaistą paruošite, tiesiog ištirpdę visus ingredientus vandens vonelėje.
Tokius varškės sūrelius šaldiklyje galite laikyti savaitę. Nustebinkite save ir savo šeimos narius naminiais varškės sūreliais!