Daugelis namų šeimininkių gali pasigirti, kad vaflinėje gaunasi tobuli vafliai. Kitos žiūri į juos ir galvoja: „Bet mano vafliai yra ne blogesni. Nors vaflinės niekada neturėjau”. Aš gaminu senu būdu, keptuvėje, be jokių įtaisų.
Jums reikės:
- 3 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 100 ml pieno
- 200 g miltų
- 100 g sviesto
- žiupsnelis vanilino
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi, kad susidarytų puri masė.
Į ją įpilkite pieno, vanilės ir žiupsnelį druskos.
Ištirpinkite sviestą. Į mišinį supilkite šiltą sviestą. Dar kartą viską gerai išplakite mikseriu.
Išsijokite miltus, palaipsniui įpilkite į tešlą, nepaliaudami plakti. Tešla turi būti vienalytė, be gabalėlių.
Pastatykite sausą keptuvę ant nedidelės ugnies. Paimkite vieną, daugiausia pusantro šaukšto tešlos ir plonu sluoksniu paskirstykite ant keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių po dvi minutes.
Kol vafliai karšti greitai susukite juos vamzdeliu. Kai jie atvės, užpildykite juos bet kokiu kremu.
Vafliai yra traškūs ir skanūs. Ir jie yra paruošti tiesiog keptuvėje, o ingredientai yra visada po ranka.