Penktadienis, 8 lapkričio, 2024

Naujausi

Naminiai trapios tešlos šiaudeliai su riešutų įdaru

Valandos paieškų internete nedavė jokių rezultatų, o jūs vis dar nežinote, ką paruošti prie arbatos? Rekomenduojame išsikepti kvapnių naminių trapios tešlos suktinukų, kurie arbatos gėrimą pavers tiesiog stebuklingu.

Kiekvienas šio deserto kąsnis tiesiog tirpsta burnoje kaip ledai su skaniu įdaru. Grūstų riešutų, cukraus ir cinamono klasikinis derinys šį desertą paverčia tiesiog pasakišku skanėstu.

Kaip pasigaminti skanių naminių šiaudelių: įdaro galimybės

Nors tradicinis riešutų įdaras yra skanus, yra daug variantų, kurie gali suteikti dar daugiau skonio. Gamindami galite naudoti nedidelius džiovintų vaisių gabalėlius, pavyzdžiui, džiovintus abrikosus ar slyvas. Sumaišykite juos su graikiniais riešutais, kad įdaras taptų dar saldesnis. Taip pat įdarą galite praturtinti juodojo ar pieniško šokolado gabalėliais. Ištirpęs šokoladas desertą pavers tiesiog fantastišku.

Jums reikės:

  • 650 g kvietinių miltų
  • 500 g grietinės
  • 0,25 šaukštelio druskos
  • 200 g sviesto
  • 0,3 šaukštelio citrinos rūgšties
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • Vanilinio cukraus (pagal skonį)
  • 400 g graikinių riešutų
  • 200 g cukraus
  • Cinamono (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį išsijokite kvietinius miltus. Įberkite druskos, sodos ir citrinos rūgšties.

Iš anksto atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia  trintuve ir suberkite į miltus. Visus ingredientus sumalkite, kol trupiniai taps vientisi. Įdėkite riebios grietinės. Minkykite vienalytę minkštą tešlą, kuri šiek tiek limpa prie rankų. Suvyniokite į plėvelę. Tešlą padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Paruoškite įdarą. Įdėkite graikinius riešutus į maišytuvo dubenį. Sutrinkite juos iki trupinių. Perkelkite riešutus į gilų indą.

Į gautus trupinius suberkite įprastą  cukrų ir vanilinį cukrų, taip pat maltą cinamoną. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Padalinkite į 9 lygias dalis, iš kurių kiekvieną susukite į kamuoliuką. Darbinį paviršių pabarstykite miltais ir ant jo iškočiokite ruošinius plonais apvaliais sluoksniais.

Supjaustykite tešlą į 12 trikampių. Ant plataus ruošinių krašto uždėkite 1 arbatinį šaukštelį riešutų įdaro. Tešlos kraštus suvyniokite į vidų, o tada viską susukite į sandarius vamzdelius. Tą patį pakartokite su likusiais ingredientais.

Uždenkite kepimo skardą pergamentiniu popieriumi ir sudėkite paruoštus vamzdelius. Pašaukite juos į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Štai ir viskas!

Naminiai trapios tešlos šiaudeliai – tai tuščia drobė jūsų kulinariniam kūrybiškumui. Ruošdami šį delikatesą eksperimentuokite su skirtingais įdarais, įdėkite naujų ingredientų ir kurkite unikalius skonių derinius.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

„Stock“ prekės: Tvarus ir pelningas sprendimas mados verslui bei vartotojams

Vis daugiau verslų ir jų klientų ieško būdų, kaip ne tik sumažinti išlaidas, bet ir prisidėti prie tvaresnės ateities. Mados verslui puikus sprendimas yra...

Jei išvykstu iš namų kelioms dienoms, dulkių siurblį visada palieku kambario viduryje

Kai išvykstu iš namų kelioms dienoms, visada stengiuosi užtikrinti ne tik tinkamą daiktų organizavimą, bet ir savo turto saugumą. Ar žinojote, kad daugiausia vagysčių...
---