Marmeladiniai slyvų saldainiai yra puikus slyvų panaudojimo būdas, kuris padeda pasisavinti visas naudingąsias vaisiaus savybes.
Šį desertą pasigaminti yra labai paprasta, o laikyti galimą kurį laiką.
Jums reikės:
1 kg slyvų
400 g cukraus
1 citrinos
Gaminimas:
Slyvas nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis, iš jų pašalinkite sėklas. Sumalkite per mėsmalę arba sutrinkite trintuvu. Išmaišykite su cukrumi. Puodą su gauta mase pastatykite ant nedidelės ugnies.
Slyvas virkite 30 minučių, nuolat maišydami, kad nepriliptų prie dugno. Slyvas reikia virti kol liks 1/3 jų pradinio tūrio. Sudėkite nuluptą ir sutrintą citriną į puodą su slyvomis ir virkite dar 10 minučių.
Masę perkoškite per kiaurasamtį ir supilkite į silikoninę formą. Kepkite orkaitėje apie 2–3 valandas 100°C temperatūroje. Kai masė atvės, supjaustykite ją gabalėliais. Jei norite, pabarstykite cukrumi.
Marmeladiniai slyvų saldainiai yra visiškai natūralus. Be tirštiklių, želatinos ir agaro. Mėgstantiems prieskonius galite juos pagardinti į slyvų tyrę įpylus cinamono, gvazdikėlių, kardamono. Svarbiausia yra išlaikyti šių pagrindinių ingredientų proporcijas, tada viskas pavyks.
Skanaus!