Šis receptas – įrodymas, kad paprastume slypi ne tik grožis, bet ir tobulas skonis.
Šiuos ledus paruošite labai greitai, ir šis desertas šiltas dienas pavers kur kas malonesnėmis.
Jums reikės:
- 1 l plaktos grietinėlės (36% riebumo)
- 300 ml saldinto kondensuoto pieno
- žiupsnelio druskos
- 20 ml romo
- vanilės pastos
- 4 šokoladinių batonėlių su įdaru
- 50 g juodojo šokolado
Kaip gaminti?
Supilkite grietinėlę į gilų dubenį. Suplakite mikseriu.
Plakdami įberkite žiupsnelį druskos.
Kai grietinėlė bus išplakta, supilkite kondensuotą pieną.
Supilkite romą ir įdėkite vanilės pastos.
Viską gerai išmaišykite.
Šokolado plyteles susmulkinkite ant kieto paviršiaus.
Sudėkite į dubenį.
Susmulkinkite juodąjį šokoladą.
Suberkite į mišinį. Kruopščiai išmaišykite.
Ledų mišinį supilkite į stiklinę formą.
Kol ledai stingsta, karts nuo karto išmaišykite.
Ledus padėkite į šaldiklį 6 valandoms.
Galite patiekti.
Skanūs naminiai ledai be kondensuoto pieno
Jums reikės:
- 500 ml plaktos grietinėlės (33% riebumo)
- 250 ml pieno
- 100 g cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti?
Puode sumaišykite grietinėlę, pieną, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Mišinį nuolat maišydami užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 minučių, kol šiek tiek sutirštės.
Mišinį nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
Atvėsusį mišinį supilkite į dubenį, įdėkite į šaldiklį ir šaldykite mažiausiai 4 valandas, geriausia – per naktį. Pirmąsias 3 valandas maišykite mišinį kas 30 minučių, kad nesusidarytų ledo kristalai.
Po 4 valandų ledai bus paruošti. Galite patiekti iš karto arba palikti šaldiklyje, kol norėsite valgyti.
Patarimai:
Į mišinį taip pat galite įdėti kakavos, lydyto šokolado, vaisių, riešutų ar žemės riešutų sviesto.
Jei neturite šaldiklio su ledų funkcija, atvėsusį mišinį galite supilti į indą ir įdėti į šaldiklį. Kas 30 minučių pamaišykite šakute, kad nesusidarytų ledo kristalai.
Ledus galite papuošti šviežiais vaisiais, plakta grietinėle, šokoladu ar riešutais.
Skanaus!
Video pamokėlė: