Nieko nėra skaniau nei naminės bagetės. Ar kada bandėte patys jų išsikepti? Jei ne, siūlome išbandyti šį receptą!
Ingredientai:
4 bagetėms
- 500 g miltų
- 330 ml vandens
- 5 g sausų mielių arba 15 g šviežių mielių
- 10 g druskos.
Gaminimas:
Į didesnį dubenį įpilkite drungno vandens, supilkite mieles, išmaišykite ir tada sudėkite miltus ir druską. Minkykite, kol ji bus lygi ir elastinga. Tada perkelkite į riebalais išteptą dubenį, uždenkite maisto folija ir palikite pastovėti 2 valandoms.
Po to perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalinkite ją į 4 dalis. Kiekvieną dalį švelniai ištempkite, susukite ir formuokite bagetes. Dėkite jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kad kepamos bagetės nesuliptų, tarp jų sukurkite „barjerą“ iš kepimo popieriaus. Sudėję bagetes į kepimo skardą, uždenkite jas maistine plėvele ar medvilniniu audiniu ir palikite pastovėti dar 30–45 minutes.
Kad bagetės neišdžiūtų, kepdami ant orkaitės dugno padėkite puodą su vandeniu. Ant bagečių paviršiaus padarykite maždaug 3 griovelius peiliu. Nuėmę maistinę plėvelę pašaukite į orkaitę ir kepkite 250° C temperatūroje maždaug 20 minučių.
Viskas padaryta. Bagetės iškeptos, jos bus traškios, skanaus!
Vaizdo įrašas: