Mano vertinime nealkoholinius gėrimus ir pomidorų sultys yra viena iš lyderių. Jie sako, kad geriau jas gerti be druskos. Aš taip darau, bet pridedu juodųjų pipirų ir žiupsnelį kalendros, turiu tokį keistą skonį…
Su druska ar be jos, o naminės pomidorų sultys yra daug sveikesnės nei pirktos. Jos gali suteikti vitaminų bet kuriuo metų laiku, taip pat būti naudojamos padažams ar kitiems patiekalams.
Pomidorų sulčių receptas žiemai yra gana paprastas, tačiau vis tiek reikia sunkiai dirbti. Sultys yra tirštos, nes pomidorai yra visiškai sumalti kartu su odele.
NAMINĖS POMIDORŲ SULTYS
Jums reikės:
- 3 kg pomidorų
- 1 valgomasis šaukštas druskos (nebūtina)
- 5 gvazdikėlių žiedynai
- elektrinis malūnėlis su sulčių antgaliu
Gaminimas:
Pasirinkite prinokusius, tvirtus ir mėsingus pomidorus. Iš 3 kg gaunamos 5 pusės litro stiklainiai.
Supjaustykite pomidorus į ketvirčius, nuimkite kotelį ir sumalkite per mėsmalę.
Rezultatas buvo pomidorų masė, bet dar ne sultys.
Supilkite gautą masę į puodą ir pastatykite ant ugnies.
Masę užvirkite ir virkite dar 10 minučių.
Kad sultyse neatsirastų nemaltų odos gabaliukų, perpilkite ją per sietą.
Tada vėl uždėkite ant ugnies, įpilkite druskos, gvazdikėlių, kad gautų aštrų aromatą, ir virkite, nuolat maišant, kol visos putos išsisklaidys. Pašalinkite putų perteklių šaukštu. Sulčių virimas užtruks apie 15-20 minučių.
Kai putos paliks paviršių, pomidorų sultys bus paruoštos, pradėkite pilti į sterilizuotus stiklainius.
Nedelsdami užsukite, apverskite aukštyn kojomis, patikrinkite, ar nėra nutekėjimų, ir palikite stovėti, kol visiškai atvės.
Naminės pomidorų sultys be sulčiaspaudės yra paruoštos. Skanaus! Šis paprastas pomidorų sulčių gaminimo būdas tikrai patiks visoms šeimoms. Gerkite pomidorų sultis ir būkite sveiki!