Naminės pieniškos dešrelės, yra sveika alternatyva visų taip mėgstamam produktui. Sudėtyje nėra konservantų ir dažiklių, todėl jos sveikos vaikams. Tokios dešrelės vaikams yra ne tik galimos, bet netgi būtinos.
Naminės vištienos filė dešrelės ne tik sveikesnės nei pirktos, bet ir daug pigesnės. Ir jose tikrai yra mėsos! Jos yra labai sultingos, švelnios, lengvo kreminio skonio.
Norėdami išlaikyti dešrelių formą, maltai vištienai reikia naudoti specialų maisto (kolageno) apvalkalą. Jį galite be problemų nusipirkti prekybos centruose ar internete. Paprastesnis būdas – įvynioti maltą mėsą į įprastą maistinę plėvelę. Tai nėra taip sunku, kaip atrodo.
Jums reikės:
2 vištienos filė
2 šaukštai riebios grietinėlės
1 kiaušinis
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 šaukštelis paprikos miltelių
žiupsnelis pipirų
druska pagal skonį
Gaminimas:
Du kartus permalkite vištienos filė per mėsmalę arba susmulkinkite virtuviniu kombainu Įmaišykite kiaušinį, grietinėlę, ištirpdytą sviestą , druską ir prieskonius. Kruopščiai išmaišykite maltą mėsą ir gerai plakite 2–3 minutes.
Ant stalo paskleiskite maistinę plėvelę ir, naudodami konditerinį maišelį, ant jos uždėkite dalį įdaro. Maltą mėsą apvyniokite keliais plėvelės sluoksniais, suteikdami jai norimą formą. Užriškite plėvelės kraštus.
Virkite 15 minučių verdančiame vandenyje. Išvirus nuimkite plėvelę. Naminės pieniškos dešrelės gali būti valgomos iškart arba užšaldytos savaitei ir prireikus ištrauktos iš šaldiklio.