Namuose pasidarykite ant skardos keptą picą, kuri yra tokia paprasta ir skani, kad kitos daugiau nenorėsite. Paprasta tešla, keli mėgstami ingredientai ant viršaus ir sukursite tikrą skanėstą. Išskirtinis skanios picos receptas iš YouTube platformos.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

  • 200 ml kepimo grietinėlės;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 valgomųjų šaukštų kukurūzų krakmolo;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 50 ml pieno;
  • 50 ml augalinio aliejaus;
  • 200 g paprastų miltų.

Picos viršui:

  • 250 g mocarelos sūrio;
  • 200 g Kalabrijos saliamio;
  • 2 pomidorai;
  • 100 g pomidorų padažo;
  • raudonėlio pagal skonį.

Gaminimo eiga:

Į dubenį supilkite grietinėlę. Tada įmuškite kiaušinį. Supilkite pieną. Įberkite žiupsnelį druskos. Toliau sudėkite krakmolą. Gerai išmaišykite mentele. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite aliejų. Sudėkite kepimo miltelius ir išmaišykite. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Uždėkite tešlą ir tolygiai paskirstykite.

REKLAMA

Tešlą užpilkite pomidorų padažu ir ištepkite. Į gilų dubenį suberkite tarkuoto saliamio. Sudėkite tarkuotą mocarelą. Iš pomidorų išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Į dubenį sudėkite pjaustytą pomidorą. Viską gerai išmaišykite. Ant tešlos dėkite įdarą, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ant viršaus dar uždėkite pomidorų ir saliamio griežinėlių.

Galiausiai picą apibarstykite raudonėliais. Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus leiskite atvėsti. Galite patiekti su aštriu padažu pagal skonį. Linkime jums gero apetito!

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].