Picų mėgėjai saugokitės! Šių naminių picų lazdelių receptas pagal „YouTube“ kanalo vaizdo įrašą tikrai jums patiks, nes lazdelės labai skanios!
Jums reikės:
- 200 ml šilto pieno
- 200 ml šilto vandens
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 1 kiaušinio
- 1 pakelio sausų mielių
- 1 šaukšto cukraus
- 670 g paprastų miltų
- 1 šaukštelio druskos
Įdarui:
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- 200 g Čederio sūrio
- Petražolių
- 40 g lydyto sviesto
- 1 trynio
Gaminimo eiga:
Į dubenį įpilkite stiklinę pieno, stiklinę šilto vandens ir aliejaus.
Tada įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, mielių ir gerai išmaišykite.
Galiausiai suberkite visus miltus ir druską.
Paruoškite vientisą tešlą, kurią įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele.
Leiskite tešlai pakilti apie 40 minučių.
Sudėkite iškilusią tešlą ant stalviršio.
Padalinkite į dvi maždaug lygias dalis.
Išminkykite ir suformuokite blyną.
Jį iškočiokite į stačiakampio formą.
Lygiai taip pat paruoškite antrąją tešlos dalį.
Dabar vieną susuktą dalį aptepkite pomidorų pasta, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kapotomis petražolėmis.
Uždenkite antru tešlos lakštu.
Ištempkite tešlą taip, kad kraštai sutaptų, o vėliau kraštus sulyginkite peiliu.
Tešlą supjaustykite vienodo storio ir ilgio lazdelėmis.
Visas lazdeles patepkite ištirpintu sviestu, tada dvi juosteles uždėkite vieną ant kitos.
Paspauskite mediniu iešmeliu ir susukite.
Dėkite lazdeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite kiaušiniu.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Viskas paruošta!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo pamoka: