Sutikite, ne kiekviena parduotuvėje esanti grietinė yra kokybiška. Dažnai produkto konsistencija ir labiau primena želė. O kokybiška grietinė kainuoja 2 kartus daugiau.
Išeitis yra gaminti naminę grietinę!
Grietinės gaminimui rinkitės pieną, kuriame yra didžiausias riebalų procentas. Jis gali būti pasterizuotas, bet ne pasterizuotas: geriausia pasirinkti tą, kurio tinkamumo laikas yra minimalus.
Jums reikės:
- Pienas 500 ml
- Grietinė 2 šaukštai
Gaminimas:
Supilkite pieną į puodą, kaitinkite iki 37–40 laipsnių temperatūros. Jei šildysite daugiau, turėsite atvėsinti, nes bakterijos gyvena šiltoje, bet ne karštoje aplinkoje.
Įpilkite grietinės į šiltą pieną, gerai išmaišykite, kad ištirptų visi gabalėliai. Supilkite mišinį į švarų stiklainį, apvyniokite jį keliais rankšluosčiais ir palikite šiltai per naktį.
Grietinė yra paruošta kitą dieną. Produktą galima perkelti į šaldytuvą.