Nuostabi idėja vakarienei – išbandykite šią sūrio ir česnakų duoną, ir negalėsite jos atsivalgyti. Pagal „YouTube“ kanalo receptą vaizdo įraše, galėsite lengvai ją pagaminti!
Jums reikės:
- 200 g duonos miltų – gali būti ir paprasti
- 1 kiaušinio (galite nedėti arba pakeisti pienu)
- 20 g cukraus (2 valgomųjų šaukštų)
- 4 g (1 arbatinio šaukštelio) sausų mielių
- 3 g druskos (1 arbatinio šaukštelio)
- 80 ml šilto pieno
- 30 g minkšto sviesto
Česnakiniam įdarui:
- 0,5 valgomojo šaukšto džiovintų česnakų arba valgomojo šaukšto susmulkintų šviežių česnakų
- 0,5 šaukšto majonezo
- 1 šaukštelio cukraus
- 0,5 šaukšto susmulkintų svogūnų laiškų
- 1 valgomojo šaukšto kiaušinio mišinio
- 13 g kambario temperatūros sviesto
Viršui:
- 140 g tarkuoto mocarelos sūrio
Gaminimo eiga:
Įmuškite kiaušinį ir apie 1 valgomąjį šaukštą šio mišinio atidėkite į šalį, vėliau jį panaudosite įdarui.
Dabar į kiaušinį suberkite cukrų, mieles ir įpilkite pieno, suplakite ir palaipsniui įmaišykite miltus ir druską.
Užminkykite tešlą ir padėkite ją ant silikoninio kilimėlio. Į tešlą įminkykite sviestą.
Minkymo procesas turi trukti apie 5 minutes.
Iš tešlos suformuokite storesnį blyną (kepaliuką).
Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir leiskite pakilti.
Patarimas:
Galite įdėti į iki 30 laipsnių įkaitintą orkaitę ir palikti 1 valandai, kad pakiltų.
Tuo tarpu iš visų ingredientų pagaminkite įdarą.
Paimkite pakilusią tešlą, paviršiuje padarykite griovelius.
Sudėkite įdarą, įspausdami jį giliau, kad patektų į griovelius.
Dabar į griovelius sudėkite tarkuotą sūrį.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje, kol česnakinė duona taps auksinės spalvos. Kepkite apie 30 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: