Naudodami minimalų kiekį ingredientų, greitai ir lengvai pasiruoškite šviežios, minkštos ir kvapnios naminės duonos. Pasiūlykite šią duoną savo artimiesiems pusryčiams ir galime lažintis, kad jie nebenorės jokios kitos duonos.
Kvapnios duonos su traškia plutele receptą radome jums internete.
Jums reikės:
- 250 ml šilto vandens
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 1 pakelio sausų mielių
- 1,5 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
- 350 g miltų
Gaminimo eiga:
Į šiltą vandenį suberkite mieles ir cukrų, ir maišykite, kol cukrus ištirps.
Tada lėtai maišydami įberkite druską, augalinį aliejų ir persijotus miltus.
Užminkykite labai tirštą, lipnią ir elastingą tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu.
Palikite pastovėti šiltoje vietoje 40 minučių.
Pabarstykite stalą miltais ir išminkykite tešlą.
Turėtume gauti minkštą ir elastingą masę.
Padalykite tešlą į 8 lygias dalis.
Iškočiokite į paplotėlius, sudėkite į skardą.
Uždenkite ir palikite pastovėti 15 minučių.
Kepkite tešlą ant silpnos ugnies, apie 15 minučių, uždengę dangčiu.
Indą patepkite augaliniu aliejumi.
Apverskite duoną ant kitos pusės ir kepkite dar 15 minučių.
Į lėkštę sudėkite duoną.
Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
Minkštą ir labai skanią duoną galite patiekti.
Mėgaukitės!