Ši naminė duona yra labai skani ir patinka visiems šeimos nariams. Taip pat valgant ją galite nesijaudinti dėl savo figūros, nes ji yra labai sveika.
DUONA BE MILTŲ IR MIELIŲ
Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti ypatingą naminę duoną be miltų ir mielių. Patiks visiems, kurie laikosi tinkamos mitybos!
Jums reikės:
- 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų sėklų
- 0,5 šaukšto susmulkintų linų sėklų
- 0,5 šaukšto lazdyno riešutų (galima pakeisti graikiniais riešutais)
- 1,5 šaukšto avižinių dribsnių
- 4 šaukštų sėlenų
- 1 šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
- 1,5 šaukšto vandens
Gaminimas:
Lazdyno riešutus (arba graikinius riešutus) sumalkite.
Giliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Nepamirškite apie druską ir cukrų! Gerai išmaišykite.
Atskirame inde sumaišykite vandenį su augaliniu aliejumi. Šiek tiek plakite šluotele, tada supilkite į sausą mišinį.
Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus ir palikite 2 valandas.
Mišinį paskirstykite į silikoninį kepimo indą. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Duoną išimkite iš silikono formos, apverskite ir vėl padėkite ant kepimo skardos. Kepkite dar pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje.
Viskas, sveika duona yra paruošta!
Paprastas ir greitas naminio batono receptas. Būtinai išmėginkite!
Daugelis tikriausiai mano, kad namuose išsikepti batoną ar duonos yra labai sudėtinga ir tik patyrusiems kepėjams įveikiama užduotis. Iš tiesų viskas kur kas paprasčiau ir šį kepinį namuose pasigaminti gali kiekvienas. Išmėginkite šį paprastą ir greitą naminio batono receptą!
Sudėtis
- 400 g miltų
- 80 ml alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis druskos
- 25 g mielių
- 1 šaukštas vandens
Gaminimas
Mieles praskieskite šiltu vandeniu. Į didelį dubenį išsijokite miltus, suberkite druską, supilkite alyvuogių aliejų ir praskiestas mieles.
Maišydami užminkykite tešlą.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Kai praeis reikiamas laikas, dar kartą minkykite tešlą. Tada ją iškočiokite ir suformuokite ovalo formą. Padarykite įpjovas ir palikite 10-15 min.
Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 10 min. Kai tešla pakils, padidinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 min.