Sudėtis:
Višta -1 vnt.;
Česnakai – 2-4 skiltelės;
Sultinys -300ml;
Želatina – 10g;
Juodieji pipirai – pagal skonį;
Saldžios paprikos – pagal skonį;
Burokėlių sultys – 1 šaukštas.
Sultiniui:
Svogūnas – 1vnt.;
Morka -1vnt.;
Lauro lapai – 2vnt.;
Juodieji pipirai – 6-8 vnt.;
Druska – pagal skonį.
Gaminimas:
Užvirkite vandenį ir įdėkite vištą, kartu sudėkite morkas, svogūnus, druską, lauro lapus, pipirus ir virkite, kol išvirs.
Paruoškite želatiną pagal instrukcijas ir supilkite į 300 ml sultinio. Išspauskite ir įpilkite 1 šaukštą burokėlių sulčių.
Atskirkite mėsą nuo kaulų, man gavosi 800 g virtos mėsos. Pridėti prieskonių pagal skonį, juodųjų pipirų ir saldžiųjų paprikų, įspauskite 2-3 skiltelės česnakų, galite pridėti džiovintų česnakų.
Supilkite 1 šaukštą burokėlių sulčių, supilkite sultinį su želatina ir viską susmulkinkite trintuvu. Jei reikia, įdėkite druskos.
Paimkite plastikinį butelį, nupjaukite viršų. Sudėkite paruoštą masę ir įdėkite į šaldytuvą, kol sustings, geriausia palikti per naktį. Tada išimkite iš butelio ir supjaustykite riekelėmis.
Išsamesnę informaciją apie gaminimą galite pamatyti vaizdo įraše.
Skanaus!