Dešros, keptos namuose be riebalų pertekliaus, maisto priedų ir konservantų, negalima lyginti su pirktine.
Norint paruošti naminę dešrą, jums nereikia daug produktų.
Ingredientai:
vištienos filė – 500 gramų;
grietinėlė 20% – 200 mililitrų;
kiaušiniai (tik baltymai) – 2 vienetai;
česnakai – 1 skiltelė;
druska – 2/3 arbatinio šaukštelio;
juodieji pipirai – ½ arbatinio šaukštelio.
Gaminimas:
Vištienos filė susmulkinkite ir sudėkite į maišytuvo dubenį.
Sudėkite nuluptą česnako skiltelę ir susmulkinkite, kad gautųsi vientisa masė.
Supilkite grietinėlę ir plakite toliau.
Į gautą masę po vieną įpilkite kiaušinių baltymus ir toliau plakite.
Pabaigoje įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
Ištieskite foliją ant darbinio paviršiaus (geriausia 2 sluoksnius), sudėkite masę, susukite foliją į vamzdelį ir susukite kraštus, kaip dideliam saldainiui.
Pabandykite sutankinti mėsos masę, kad dešroje neliktų tuštumų.
Supakuokite būsimą dešrą į plastikinį maišelį ir tvirtai suriškite.
Maišelį panardinkite į puodą su vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių.
Atvėsinkite dešrą neatidarę folijos. Idealiu atveju įdėkite į šaldytuvą nakčiai.
Dešra jau paruošta.
Skanaus!