Dešros, keptos namuose be riebalų pertekliaus, maisto priedų ir konservantų, negalima lyginti su pirktine.

REKLAMA

Norint paruošti naminę dešrą, jums nereikia daug produktų.

Ingredientai:

REKLAMA

vištienos filė – 500 gramų;

grietinėlė 20% – 200 mililitrų;

REKLAMA

kiaušiniai (tik baltymai) – 2 vienetai;

REKLAMA

česnakai – 1 skiltelė;

REKLAMA

druska – 2/3 arbatinio šaukštelio;

REKLAMA

juodieji pipirai – ½ arbatinio šaukštelio.

REKLAMA

Gaminimas:

Vištienos filė susmulkinkite ir sudėkite į maišytuvo dubenį.

REKLAMA

Sudėkite nuluptą česnako skiltelę ir susmulkinkite, kad gautųsi vientisa masė.

REKLAMA

Supilkite grietinėlę ir plakite toliau.

REKLAMA

Į gautą masę po vieną įpilkite kiaušinių baltymus ir toliau plakite.

REKLAMA

Pabaigoje įberkite druskos ir juodųjų pipirų.

REKLAMA

Ištieskite foliją ant darbinio paviršiaus (geriausia 2 sluoksnius), sudėkite masę, susukite foliją į vamzdelį ir susukite kraštus, kaip dideliam saldainiui.

REKLAMA

Pabandykite sutankinti mėsos masę, kad dešroje neliktų tuštumų.

REKLAMA

Supakuokite būsimą dešrą į plastikinį maišelį ir tvirtai suriškite.

REKLAMA

Maišelį panardinkite į puodą su vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių.

REKLAMA

Atvėsinkite dešrą neatidarę folijos. Idealiu atveju įdėkite į šaldytuvą nakčiai.

REKLAMA

Dešra jau paruošta.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].