Toks delikatesas, kaip chalva yra pažįstamas visiems nuo vaikystės. Chalvą mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai.
Laikas praėjo ir dabar parduotuvės esanti chalva visai kitokia. Todėl labai smagu, sužinoti šio deserto receptą ir pasigaminti jį patiems namuose. Desertas yra ne tik skanus, bet ir sveikas, nes jame yra tik natūralių ingredientų, be to, jame nėra nei cukraus, nei miltų.
Jums reikės:
- 200 g keptų saulėgrąžų sėklų
- 100 g skrudintų žemės riešutų
- 2-3 šaukštai medus
Gaminimas:
Kavos malūnėlyje sumalkite saulėgrąžų sėklas, kol pasidarys riebumas. Maltas sėklas suberkite į gilų dubenį.
Taip pat susmulkinkite žemės riešutus. Žemės riešutus sumaišykite su sėklomis.
Sumaišykite žemės riešutus su sėklomis, tada į mišinį įpilkite medaus. Gerai išmaišykite.
Paruoštą masę išklokite ant plėvelės ir susukite į ritinį.
Palikite būsimą chalvą valandai šaldytuve, kad sušaltų medus ir sandariai sujungtų visus ingredientus.
Supjaustykite chalvą į mažus gabalėlius ir mėgaukitės subtiliu skoniu!
Chalvą valgyti geriausia saikingai. 30 gramų per dieną yra pakankamai, kad pamaitintumėte savo kūną ir mėgautumėtės skoniu.