Morkos – fantastiška, įperkama šakninė daržovė, puikiai tinkanti ne tik sriuboms, bet ir salotoms. Tai turtingiausias beta karotino šaltinis, jose yra daug svarbių vitaminų ir mineralų. Jos suteikia maistui ypatingą saldų skonį, todėl yra populiarios ir vaikų tarpe. Šiandien turime jums geriausių morkų salotų kolekciją, kurios tiks ir eilinę dieną, ir ant šventinio stalo. Jų paruošimas neužims daug laiko, be to, jos padės sumažinti svorį. Jas ruošdami majonezą galite pakeisti jogurtu ar grietine.
Tikimės, kad receptai jums patiks ir įtrauksite juos į savo mėgstamiausius.
Vištienos salotos su morkomis
Jums reikės:
- 250 g vištienos;
- 100 g kopūstų;
- 1 morkos;
- 1 paprikos;
- 60 ml augalinio aliejaus;
- 20 ml sojų padažo;
- citrinos sulčių pagal skonį;
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus;
- 1 arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų pipirų;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Sumaišykite 20 ml aliejaus, raudonuosius pipirus, druską ir pipirus ir šiuo mišiniu įtrinkite vištieną. Padėklą uždenkite folija, dėkite ant jos mėsą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Morką sutarkuokite smulkia tarka, kopūstą ir papriką supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su iškepta ir atvėsusia vištiena. Pagardinkite sojų padažu, citrinos sultimis, druska, pipirais ir supilkite likusį aliejų. Viską gerai išmaišykite ir salotos paruoštos. Skanaus!
Morkų salotos su sūriu ir česnaku
Jums reikės:
- 2 morkų;
- 80 g kieto sūrio;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 valgomojo šaukšto majonezo;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Morkas ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Suberkite susmulkintą česnaką, sudėkite majonezą, įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite. Skanaus!
Tuno ir morkų salotos
Jums reikės:
- 2 kiaušinių;
- 2 morkų;
- 1 svogūno;
- konservuotų tunų;
- 100 g majonezo;
- 100 g jogurto;
- 1 valgomojo šaukšto konservuotų kaparėlių;
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išvirkite kietai ir supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Tuno gabalėlius sutrinkite šakute ir sumaišykite su morkomis bei kiaušiniais. Paruoškite užpilą iš majonezo, jogurto ir 1 šaukšto kaparėlių. Supilkite ant salotų ir suberkite svogūną, druską, pipirus, kaparėlius ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite.
Morkų salotos su kepta vištiena ir agurkais
Jums reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės;
- 1 svogūno;
- 3 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus;
- 1 morkos;
- 4 marinuotų agurkų;
- 3 kiaušinių;
- 3 valgomųjų šaukštų majonezo;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintą svogūną. Tada sudėkite vištieną ir troškinkite, kol suminkštės. Galiausiai įberkite druskos ir pipirų. Morką išvirkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Taip pat supjaustykite agurkus. Kiaušinį iškepkite ir taip pat supjaustykite juostelėmis. Pagardinkite, įdėkite majonezo, išmaišykite ir valgykite. Skanaus!
Sluoksniuotos salotos su morkomis, bulvėmis ir krabų lazdelėmis
Jums reikės:
- 500 g bulvių;
- 3 morkų;
- 5 kiaušinių;
- 200 g krabų lazdelių;
- 3 valgomųjų šaukštų majonezo;
- druskos pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Bulves ir morkas išvirkite ir sutarkuokite. Kietai išvirkite kiaušinius, o baltymus sutarkuokite smulkia tarka. Krabų lazdeles supjaustykite mažais gabalėliais. Pusę tarkuotų bulvių sudėkite į salotų dubenį ir uždenkite majonezo sluoksniu. Ant viršaus sluoksniuokite kiaušinių baltymus ir krabų lazdeles. Dar kartą aptepkite majonezu ir dėkite sluoksnį morkų. Galiausiai sudėkite tarkuotus trynius. Palikite bent valandai pastovėti šaldytuve ir tada patiekite.
Morkų ir brokolių salotos su medaus bei garstyčių užpilu
Jums reikės:
- 5 valgomųjų šaukštų obuolių sidro acto;
- 3 valgomųjų šaukštų medaus;
- 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 valgomųjų šaukštų garstyčių;
- petražolių;
- brokolių;
- 2 obuolių;
- 2 morkų;
- 1 raudonojo svogūno;
- 100 g graikinių riešutų;
- 30 g džiovintų spanguolių;
- 0,5 šaukštelio malto čili (arba pagal skonį);
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite padažą. Sumaišykite medų, aliejų, garstyčias, actą, čili, susmulkintas petražoles, druską ir pipirus. Padėkite į šaldytuvą, kol paruošite likusias salotas. Brokolių žiedynus pavirkite pasūdytame vandenyje apie 2 minutes. Nusausinkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Morkas supjaustykite stambiais kubeliais, obuolius – stambesniais gabalėliais, svogūnus – juostelėmis ir sudėkite viską į dubenį. Tada įdėkite brokolius, susmulkintus riešutus, spanguoles ir užpilkite salotų užpilą. Viską gerai išmaišykite. Skanaus!
Morkų salotos su kriaušėmis
Jums reikės:
- 6 morkų;
- 3 prinokusių kriaušių;
- 3 petražolių šakelių;
- 2 valgomųjų šaukštų obuolių sidro acto;
- 1 arbatinio šaukštelio kario;
- 2 arbatinių šaukštelių medaus;
- 1 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų;
- 4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga:
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite juostelėmis. Susmulkinkite petražoles ir viską sumaišykite. Paruoškite padažą sumaišydami actą, karį, medų, druską ir pipirus. Sumaišykite trintuvu, supilkite aliejų ir toliau maišykite. Sudėkite į salotas ir viską gerai išmaišykite. Skanaus!