Morkų ir apelsinų salotos pirmiausia pakerės netikėtu deriniu. Vieną kartą paragavę, norėsite šias salotas gaminti vėl!
Ingredientai:
5-6 vidutinės šviežios morkos
2 apelsinai
1 paprika
1 valgomasis šaukštas aromatinio aliejaus ir druskos pagal skonį.
Padažui:
3 česnako skiltelės
2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
100 gramų apelsinų sulčių
1 arbatinis šaukštelis kalendros ir truputis juodųjų bei raudonųjų pipirų.
Papuošimui:
saulėgrąžų sėklų
3-4 šakelės petražolių.
Gaminimas:
Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Tuomet nulupkite apelsinus, padalinkite skiltelėmis ir supjaustykite. Papriką taip pat susmulkinkite.
Dabar paruoškite padažą. Išspauskite česnako skilteles spaustuku ir pakepinkite keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus. Kartu pakepkite ir kalendrą su pipirų mišiniu. Tuomet viską sudėkite į vieną dubenį ir įberkite druskos. Pridėkite šaukštą aromatinio aliejaus ir užpilkite apelsinų sultimis.
Papuoškite patiekalą petražolėmis ir saulėgrąžomis. Na štai, morkų ir apelsinų salotos paruoštos, skanaus!