Morkų pyragas– daugelis išgirdęs šiuos žodžius pradeda raukytis arba galvoja apie pikantišką skonį. Žmonės nuvertina morkas kaip desertų ingredientą. Jei į galvą ateina tik klasikinių salotų su morkomis, obuoliais ir graikiniais riešutais receptas, šis straipsnis skirtas jums.
Taip, tai nėra pats lengviausias morkų pyragas , tačiau pastangos tikrai bus vertos nuostabaus rezultato. Šį morkų pyrago receptą prisiminsite ilgai, nes vos po pirmojo kasnio jis taps vienu mėgstamiausių!
Tešlai reikės:
250 g riebios varškės
4 šaukštai naminės grietinės
3 šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas kavos sirupo
1 šaukštelis kepimo miltelių
250 g miltų
žiupsnelis ciberžolės
Įdarui reikės:
4 obuoliai
1 morka
6 šaukštai cukraus
vanilinis cukrus
70 ml grietinėlės
2 šaukštai kavos sirupo
2 šaukštai manų kruopų
sausainiai
pienas
Gaminimas:
Sumaišykite kavos sirupą ir žiupsnelį ciberžolės. Atidėkite šį mišinį į šoną, 1 šaukštas jo pateks į tešlą, o du – į įdarą. Geriausia padėti gaminti nuo įdaro. Norėdami tai padaryti, nuplaukite ir nulupkite obuolius, supjaustykite juos kubeliais.
Nuplaukite morkas ir susmulkinkite jas kartu su obuoliais per vidutinio rupumo tarką. Dabar tarkuotas morkas ir obuolius reikia gerai išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Įpilkite grietinėlės, 2 šaukštus sirupo ir vanilino.
Įpilkite manų kruopų greit išmaišykite. Dar šiek tiek pakaitinkite ir patraukite nuo ugnies.
Šio pyrago tešla turi būti minkšta. Varškę sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, grietine ir 1 valgomu šaukštu sirupo. Išminkykite tešlą ir palikite 20 minučių šaldytuve.
Šiam pyragui idealiai tinka 24 cm skersmens forma. Tešlą sudėkite į riebalais išteptos formos dugną ir padarykite žemus kraštus. Sudėkite įdarą ant tešlos ir apibarstykite bet kokių sausainių, išmirkytų piene, trupiniais. Vietoj sausainių galite naudoti mėgstamų riešutų gabaliukus.
Kepkite pyragą 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Morkų pyragas tobulai dera prie kavos ar kakavos.