Morkų pyragas gali skambėti egzotiškai, tačiau tokiame deserte nėra nieko keisto. Tai yra populiarus patiekalas Amerikoje nuo septintojo dešimtmečio. O paruošti jį visai nėra sunku.
Išbandykite!
Jums reikės:
- 4 kiaušiniai
- 400 g cukraus
- 300 ml augalinio aliejaus
- 250 g miltų
- 15 ml vanilės ekstrakto
- 330 g morkų
- 200 g kapotų graikinių riešutų
- 120 g sviesto
- 9 g sodos
- 9 g kepimo miltelių
- ½ šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių cinamono
- 230 g kreminio sūrio (mascarpope arba Filadelfija)
- 500 g cukraus.
Gaminimas:
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sutepkite formą sviestu ir trupučiu miltų.
2. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius plaktuvu su aliejumi, cukrumi ir vanile. Į mišinį įpilkite miltų, kepimo sodos, kepimo miltelių, druskos ir cinamono. Išmaišykite, tada suberkite tarkuotas morkas ir pusę riešutų.
3. Plakite ingredientus, kol gausite vientisą mišinį. Supilkite tešlą į anksčiau paruoštą formą.
4. Kepkite pyragą orkaitėje 40-50 minučių.
5. Norėdami paruošti glazūrą: sumaišykite sviestą, grietinėlės sūrį, cukrų ir 5 ml vanilės ekstrakto. Plakite iki vientisos masės, tada sudėkite antrąją riešutų pusę.
6. Morkų pyragas. Papuoškite jį glazūra ir patiekite.