Morkų pyragas yra be cukraus ir miltų, morkos suteikia sultingumo ir saldumo. Jei laikotės dietos, bet vis dar norite kažko saldaus, šis skanus morkų pyragas yra skirtas jums.
Ingredientai:
Pyragui:
Morkos – 250 g;
Avižiniai dribsniai – 8 šaukštai (malti);
Kiaušinio baltymas – 2 vnt.;
Medus – 1 valgomasis šaukštas;
Kokosų drožlės – 1 valgomasis šaukštas;
Kremui:
Pienas – 300 ml;
Kiaušinių tryniai – 2 vnt.;
Varškė – 150 g;
Medus – pagal skonį.
Gaminimas:
Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumaišykite baltymus, maltus dribsnius, morkas ir medų. Pridėkite kokoso drožlių.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir pripilkite 1 cm tešlos sluoksnį.
Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Iškeptą pyragą palaikykite orkaitėje dar 5 minutes.
Tuo metu sumaišykite pieną su tryniais ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol užvirs. Įpilkite medaus, sumaišykite, šiek tiek atvėsinkite. Išplakite su maišytuvu iki vientisos masės.
Supilkite varškę į pieno – medaus masę. Viską išplakite. Biskvitą perpjaukite į kelias dalis ir sutepkite kremu. Pyrago viršų galite papuošti mėtų lapeliais. Palikite pyragą šaldytuve per naktį.
Skanus ir paprastas morkų pyragas – puikus sprendimas šventėms ar paprastoms šeimos vakarienėms. Patiekite jį su arbata ar kava. Skanaus!