Visai neseniai norėjau išsikepti ką nors skanaus, tačiau šaldytuvas buvo tuščias… Netrukus prisiminiau, kad turiu morkų ir porą apelsinų, todėl pradėjau ieškoti tinkamų receptų. Radau! Skanus morkų pyragas su apelsinų kremu pranoko visus lūkesčius. Skubu pasidalinti šiuo receptu ir su jumis.
Jums reikės:
- 300 g morkų
- 3 kiaušinių
- 150 ml augalinio aliejaus
- 150 g kvietinių miltų
- 220 g cukraus
- 10 g kepimo miltelių
- 10 g vanilinio cukraus
- 2 apelsinų ir 1 citrinos žievelės
Kremui:
- 80 g cukraus
- 30 g kukurūzų krakmolo
- 1 kiaušinio
- 2 apelsinų ir 1 citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite citrusinius vaisius. Juos gerai nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Nutarkuokite apelsinų ir citrinų žieveles. Išspauskite vaisių sultis.
Paruoškite kremą. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir krakmolu. Į mišinį supilkite apelsinų-citrinų sultis ir viską gerai išmaišykite. Puodą uždėkite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Supilkite į gilų dubenį ir uždenkite maistine plėvele.
Paruoškite tešlą. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (vietoj vanilinio cukraus galite naudoti įprastą vanilę arba vanilės esenciją). Į kiaušinių mišinį įpilkite augalinio aliejaus, įberkite citrusinių vaisių žievelių ir viską gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir užminkykite tešlą.
Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į tešlą. Ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą. Į konditerinį maišelį supilkite kremą, ir ratu išspauskite ant tešlos.
Pyragą kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Palaukite, kol pyragas atvės, supjaustykite ir patiekite. Skanaus!
Ne visos šeimininkės mėgsta kepti pyragus su morkomis, bijodamos, kad desertas bus per stipraus morkų skonio. Vis dėlto, tikrai nėra jokio reikalo nuogąstauti: šis pyragas jus tikrai maloniai nustebins!